Ekstra Bladet

Peter Madsen vil løslades

-

Drabssigte­de raket- og ubådsbygge­r Peter Madsen agter at forsvare sig, når han på ny skal stå over for en dommer i Københavns Byret.

Det kommer til at ske senest tirsdag, hvor fristen for Madsens varetaegts­faengsling udløber. at Madsen uagtsomt har forvoldt den svenske journalist Kim Walls død.

Men retten har ikke taget stilling til det såkaldte mistankegr­undlag, for så vidt angår drabssigte­lsen. Det kommer retten dog efter alt at dømme til at gøre ved det naeste retsmøde.

Mistanke om manddrab

Hvad Peter Madsen indtil nu har forklaret i sagen er i store traek holdt skjult for offentligh­eden

Ifølge seniorankl­ager Jakob Buch-Jepsen er anklagemyn­digheden nemlig fortsat af den opfattelse, at der er grundlag for at kraeve Peter Madsen varetaegts­faengslet på baggrund af ’en begrundet mistanke om manddrab’.

Hvad Peter Madsen indtil nu har forklaret i sagen er i store traek holdt skjult for offentligh­eden. Højst usaedvanli­gt valgte anklagemyn­dighed, forsvarer og byret dog at lette lidt på sløret i sagen.

Det skete, da man ni dage efter grundlovsf­orhøret meldte ud, at Madsen i retten havde forklaret, at der var sket en ulykke om bord på ubåden Nautilus, og at Kim Wall i den forbindels­e var død.

Derefter havde han ’begravet hende til søs’, som det hed i den offentligg­jorte meddelelse.

Samme dag fandt en cyklist en kvindetors­o ved Amagers sydvestlig­ste kyst. Dnaanalyse­r slog fast, at der var tale om Kim Wall, og undersøgel­ser af torsoen viste ifølge politiet, at lemmerne er fjernet ved en ’bevidst handling’.

Efter fundet af torsoen blev Peter Madsen sigtet for at have haft usømmelig omgang med lig. Han naegter sig skyldig i denne sigtelse, ligesom han naegter sig skyldig i sigtelsern­e for både drab og uagtsomt manddrab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark