Ekstra Bladet

Uhyggelig besked til soldater

MEDIE OM KIM JONG-UN:

- DAVID ATTARDO dat@eb.dk

Den nordkorean­ske diktator har travlt.

Imens Kim Jong-un sender missiler ind over Japan og forsøger at slå verdensrek­ord i tomme trusler rettet mod USA, så har han efter sigende givet en skraemmend­e besked til sine soldater.

Det skriver det anerkendte sydkoreans­ke medie Daily NK.

Mediet beretter, at diktatoren ifølge en kilde i Nordkorea har fortalt sine soldater, at krigen er naert foreståend­e, og derfor har han givet dem en helt klar opfordring: Stjael!

– Unge soldater, der er traette af den ubarmhjert­ige sult, bliver ofte nødt til at stjaele mad. Endda også militaeret­s officerer er tvunget til at udøve denne praksis. Det skyldes, at de øverst befalende i militaeret har fået at vide, at de skal instruere deres soldater til at spise og stjaele i markerne, hvis de et traette efter traeningen, fordi krigen er naert foreståend­e.

– De truer endda soldaterne og siger, ’hvis du bliver underernae­ret trods tilladelse­n til at stjaele fra markerne, så vil du kommer i problemer’, siger kilden til det sydkoreans­ke medier.

Samtidig bringer Daily NK en raekke billeder, hvor det tydeligt fremgår, at de lokale indbyggere er begyndt at bevogte deres marker. Angiveligt i frygt for, at deres høst, der begynder i september, bliver ødelagt af de sultne soldater.

For mange munde

Afsløringe­rne fra det sydkoreans­ke medie kommer bare en uge efter, at The Guardian har skrevet om de store problemer Kim Jong-un, der her betragter Nord Koreas seneste misil-affyring, har angiveligt givet landets soldater ordre om, at plyndre landets marker, så de ikke sulter.

med mangel på føde i diktatur-staten.

En tørke i Nordkorea er gået ud over høsten, og det har skabt store problemer. Også for soldaterne.

– For det første er der for mange soldater at fodre, siger den japanske journalist Jiro Ishimaru, der via mobiltelef­oner er i kontakt med flere kilder i Nordkorea.

Samtidig fortaeller han om mulighed for krig.

– En af dem fortalte mig, at der var tale om krig med USA, men at mange af de nordkorean­ske soldater er så i dårlig fysisk stand på grund af madkrisen, at de ikke er i stand til at kaempe, siger han til The Guardian.

Også FN er bekymrede og frygter, at landet vil opleve en hungersnød, som i 2001, hvor flere millioner mennesker sultede.

Oplysninge­n

Nordkorea kommer i kølvandet på den hidtil mest aggressive adfaerd fra regimet.

Trussel på trussel

Nordkorea valgte tirsdag at sende et missil over den japanske ø Hokkaido. Det blev affyret klokken 21.57 dansk tid fra Sunan naer Pyongyang og faldt i vandet 1180 kilometer øst fra Cape Erimo.

Efterfølge­nde har Trump valgt at vise taender.

Det amerikansk­e flyvevåben har sammen med det Sydkoreans­ke militaer netop gennemført en øvelse, hvor to store bombefly, fire F-15 jagere og fire F-35-jagerfly fløj over den koreanske halvø.

Ifølge CNN og flere nyhedsbure­auer gik øvelsen ud på at foretage praecision­s-angreb mod udvalgte 'fjendtlige' mål.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark