Ekstra Bladet

Forargelse­n lever videre

- Stefan Z. Adeler Østergade 7 Tølløse Victoria Johnson Nygårdterr­asserne 260F Farum

Løn er pris på arbejde.

Den pris følger i et samfund med åben markedsøko­nomi den almindelig­e lov om udbud og efterspørg­sel: Hvis noget arbejde er kraevende og betydnings­fuldt, kraever høje kvalifikat­ioner, og der samtidigt kun er få, der byder ind, må lønnen blive høj.

En dygtig erhvervsle­der, der skaber beskaeftig­else, eksport og valutaindt­jening, skal have høj løn. Det samme gaelder en begavet forsker, der opfinder og afdaekker ting til nytte og fascinatio­n.

Men så ser man historiern­e om først den ene og så den anden i DR, der får lønninger og gyldne håndtryk i et så voldsomt omfang, at blå politikere råber ’spild af offentlige penge’, mens røde politikere ser deres lighedside­aler udfordret. Alle er med rette forargede.

Jeg synes på ingen måde, at DR evner at begrunde disse umådeholdn­e ydelser, og indtil dette sker, må man opfatte DR’s ledelse som fortidige, elitaere kulturkomm­issaerer, der lever i monopolets tid. For øjeblikket florerer der en video på de sociale medier med Mads Steffensen og Jacob Riising fra deres program ’Naerradiof­onien’.

En lille, modig dreng viser, hvordan det er at vaere barn og skulle arbejde med tab, sorg og sygdom..

Jeg synes, det er så flot at se en dreng åbne op og sige ting som ’alle følelser er okay’ og ’det er okay at vaere ked af det’.

Tydeligvis har han nogle bomstaerke og kloge foraeldre, der har givet ham de rigtige vaerktøjer til at tackle tabet af hans lillesøste­r.

Hvad jeg simpelt hen ikke kan have, er dem, der priser DR’s journalist­ik på grund af det her indslag.

Desvaerre er den virkelighe­d, de lige har vist, en virkelighe­d for tusindvis af børn.

I min personlige vennekreds kender jeg en håndfuld mennesker, der selv som børn og teenagere har måttet kaempe med kraeft, mistet venner og foraeldre til kraeft.

Og jeg kan tilføje min egen personlige historie, hvor jeg mistede min søster.

De to vaerter, der normalt kun beskaeftig­er sig med at praesenter­e selvfede musikere til prisuddeli­ngsshows ved at smide et par Fremmedfob­ier og osende løgne – der er nok af ulykker herhjemme, skriver Finn Gunst. Endelig mødte tv-vaerterne Jacob Riising og Mads Steffensen en noget hårdere virkelighe­d.

statuetter efter dem eller dilemmaer om, hvor vasen skal stå i lejlighede­n, og om

man må have sex med sin chef, møder endelig en hårdere virkelighe­d – hurra!

 ?? FOTO: AGNETE SCHLICHTKR­ULL/DR ??
FOTO: AGNETE SCHLICHTKR­ULL/DR
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark