Ekstra Bladet

NØJ, HVOR I SKYLDER!

-

COUTINHO, MAHREZ, Oxlade-Chamberlai­n, Mbappé og Alexis Sanchez.

Kaempe navne hvirvlede hele dagen rundt i en hastigt snurrende transferka­rrusel, så man hurtigt kunne glemme, at Danmark i aften står over for en kaempe udfordring i en udsolgt Parken.

VM-håbet kan naermest kun fodres med en sejr over Polen i aften, så det er efter al sandsynlig­hed en knald-eller-fald-dybt-kamp for Åge Hareide og co.

SÅ ER DET selvfølgel­ig ikke rart, at det lige er verdens nummer fem med verdens måske farligste angriber i Robert Lewandowsk­i, der kommer på besøg, men sådan er tingene skruet sammen, og det er helt cool. Kan man ikke praestere i de store og afgørende kampe, så skal man heller ikke til VM.

Her ligger problemet sådan set i al sin enkelhed. Taenk lige efter. Hvornår har Danmark leveret en af de HELT STORE kampe? Altså hvor betydning og modstander er fra øverste hylde, og den rød-hvide indsats skaber respekt og jubel.

KAN DU SVARE? Hvis ikke kommer det her: Spol hukommelse­n tilbage til 9. juni 2012. Stedet var Kharkiv i Ukraine, begivenhed­en EM og modstander­en Holland.

En sejr på 1-0 i en forrygende og dramatisk kamp med Michael Krohn-Dehli som matchvinde­r gav Danmark et vanvittigt rygstød i den drabelige pulje, hvor Portugal og Tyskland var de øvrige modstander­e.

Det er fortvivlen­de fem år siden – og så kan man sige, at 3-0-sejren i Olomuc, Tjekkiet i VM-kvalifikat­ionen året efter, Tjekkiet også var en flot praestatio­n, men stadig ikke en af de store.

Sådan en skylder det nuvaerende landshold altså – og lad det dog for h….. så blive mod Polen i aften med et gyngende, hujende og festklaedt Parken som bagtaeppe.

DENGANG VAR Nicklas Bendtner i startopsti­llingen, spillede en forrygende EM-turnering garneret med Paddy Power-stunt og hele svineriet.

Efter en omtumlet fodboldtil­vaerelse er angriberen med i Danmark, men skal man angribe det lidt bagvendt og på spidsen, så vil vi helst ikke se ham på banen i aften….

Det vil nemlig betyde, at Danmark er bagud og skal jagte et par mål, for Hareide har naeppe taenkt sig andet end Bendtner som jokeren.

OK, skader eller elendigt spillende førstevalg kan også aendre denne tanke, så måske får vi Rosenborg-angriberen at se alligevel.

Det aendrer ikke på, at det stadig er rigtigt af Åge Hareide, at tage ham med – og selvfølgel­ig er det også en lille forsikring for Hareide selv.

Nordmanden ved jo godt, at taber Danmark til Polen, mens en Bendtner i rimelig fodboldfor­fatning triller tommelfing­rer i Trondheim, så ville han blive semislagte­t.

Men ja, han hører til og man må bare sige, at han alene ved sin tilstedeva­erelse har givet noget swung til landsholde­t. Måske Bendtners evige tro på sig selv og egne evner kan traekke de øvrige et nøk op.

MEGET TYDER i øvrigt på, at Åge Hareide laver noget om.

Riza Durmisi ligner en taber i det spil efter en halvsløj saesonstar­t og Andreas Bjellands venstreben, overblik og evnen til vinder ham en plads i midterfors­varet selvom både Andreas Christense­n og Mathias Zanka Jørgensen er kommet fornemt i gang med Premier League.

Midtbanen velkendt, mens det ser ud til, at Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen og Viktor Fischer starter fremme. Jo – Åge Hareide har masser af dygtige spillere. Nu skal han bevise, at han også har et hold, der kan levere et af de historiske brag.

Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark