Ekstra Bladet

VI SAETTER VORES LID TIL ERIKSEN

TAGER ANSVAR: – Vores spil er bygget op om Christian Eriksen, så han skal vaere på toppen, hvis vi skal besejre Polen, siger Simon Kjaer

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Det er kollektive­t, der skal vinde fodboldkam­pe for Danmark og sikre VM-billetten til Rusland naeste sommer.

Sådan har det altid vaeret. Og sådan vil det også vaere i fremtiden for en lille fodboldnat­ion som Danmark, der er gået glip af de to seneste slutrunder.

Men nu går kaptajn Simon Kjaer trods alt skridtet videre og erkender, at Danmark får svaert ved at få VM-billetten og sportslig succes, hvis ikke kreatøren Christian Eriksen er helt på toppen.

– Vi er afhaengige af Christian. Vores spil er bygget op omkring ham. Han er blevet en voksen og moden spiller, der tager et utrolig stort ansvar, mener Simon Kjaer.

Han kender Christian Eriksen gennem mere end syv år sammen i landsholds­regi. Kjaer fik debut i juni 2009 mod Sverige, mens Christian Eriksen kom med for første gang i marts 2010 mod Østrig.

Lidt mere fandenivol­dsk

Mens Kjaer har taget ansvar som anfører og dirigerer defensiven, er Eriksen trådt i karakter som den offensive leder. Specielt efter skiftet fra Morten Olsen til Åge Hareide, hvor han nu i 12 landskampe har scoret otte mål.

– Hvis Christian rammer en god dag, spiller vi en god kamp. Der er sket så meget med ham fodboldmae­ssigt, og jeg synes, han er vokset utrolig meget i den her kvalifikat­ion.

– Jeg har ikke spillet sammen med mange spillere, der er lige så komplette som Christian. Han kan tilføre noget til et hold, som ikke mange kan i Europa, mener Simon Kjaer, der, sagt med et skaevt smil, godt kunne taenke sig at se lidt mere sprael i Middelfart-knaegten:

– Jeg ville ønske, Christian var mere fandenivol­dsk og lidt mere egoistisk. Jeg ville gerne have han var en anden type, hvis du forstår mig rigtigt.

Han vil dog ikke placere hele ansvaret for landsholde­ts succes på Eriksens smalle skuldre.

– Den her trup har et enormt potentiale. Men vi skal naturligvi­s også bevise det på banen, og ansvaret alene skal ikke placeres hos Christian, siger Simon Kjaer.

Fire i forsvaret

I 2-3-nederlaget mod Polen for ti måneder siden spillede Danmark med tre i bageste kaede, hvor spillerne tydeligvis savnede tryghed med systemet. De seneste to landskampe har Danmark dog spillet med fire bagude. Det ser også ud til at blive løsningen mod Polen.

– Jeg har i hele min karriere spillet i et firemandsf­orsvar, og det er jeg meget tryg ved. Men som fodboldspi­ller skal du vaere omstilling­sparat, hvis traeneren har andre ønsker, forklarer Simon Kjaer.

For første gang i naesten to år kan Kjaer og co. se frem til at optraede i en fyldt Parken.

– Det er fantastisk, at Parken bliver fyldt. Det her er en finale for os. Og det er den slags kampe, jeg glaeder mig til at spille. Jeg saetter stor pris på at vaere med i kampe, hvor opbakninge­n også er stor, siger han.

Parkerer bussen

Til gengaeld forventer landsholde­ts anfører ikke en modstander, der vil spille med, når Danmark blaeser til angreb.

– De parkerede bussen og spillede med seks mand bagude, da vi mødte dem i Polen. Det kommer også til at ske i Parken. Jeg kan slet ikke forestille mig, de åbner og spiller mere offensivt, siger Simon Kjaer, der i sommer skiftede til Sevilla, hans syvende klub i karrieren.

Jeg ville ønske, Christian var mere fandenivol­dsk og lidt mere egoistisk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark