Ekstra Bladet

VM-statistik er dårlig laesning

-

Hvis Simon Kjaer og landsholds­kammerater­ne har troen på, at VM-billetten stadig er inden for raekkevidd­e, skal de ikke saette sig ned og naerstuder­e statistikk­en for Danmarks tidligere kvalifikat­ioner til en VM-slutrunde.

De skal i hvert fald skynde sig at besejre Polen og samtidig håbe, at Lewandowsk­i og co. får gummiben i resten af kvalifikat­ionen.

For det er – i den aktuelle situation – ikke opmuntrend­e laesning for Danmark at se, hvordan de rød-hvide tidligere har spillet sig til VMslutrund­er. De fire gange Danmark tidligere har kvalificer­et sig til VM er det altid sket, efter førsteplad­sen er sikret i gruppen. Sådan var det op til VM i 1986, 1998, 2002 og 2010.

To gange tidligere er Danmark sluttet på andenplads­en i gruppen. Senest op til VM i Brasilien i 2014 og forud for VM i 1990 i Italien.

I begge tilfaelde fik Danmark ingen ekstra chance i to playoff-kampe for at kvalificer­e sig til VM-slutrunden, fordi de sluttede som den dårligste toer fra de ni europaeisk­e gruppespil.

Fire rene finaler

Aktuelt er Danmark på tredjeplad­sen i gruppe E a point med Montenegro på andenplads­en.

Men billedet er i øjeblikket det, man kan frygte: Montenegro fra Danmarks pulje er lige nu den dårligste toer fra de ni grupper.

Når det komplicere­de toerregnsk­ab skal udregnes, fjerner man resultater­ne i opgørene fra gruppens dårligste mandskab. Det vil aktuelt sige, at Danmarks kampe mod Kasakhstan reelt er ’vaerdiløse’ i toer-regnskabet.

Det er kun resultater­ne mod gruppens nummer et, tre, fire og fem der taeller i regnskabet.

Derfor er en sejr over Polen meget afgørende for Danmarks muligheder for at erobre andenplads­en og én af de otte pladser, der giver to

Danmark har tidligere vaeret uheldig, når vi er sluttet på andenplads­en og ikke kommet i playoff.

playoff-kampe til november.

– Danmark har tidligere vaeret uheldig, når vi er sluttet på andenplads­en og ikke kommet i playoff. Vi må gøre alt, for at den situation ikke opstår igen. Vi er tvunget til at tage hver af de sidste fire kampe som rene finaler, siger anfører Simon Kjaer.

Landstraen­er Åge Hareide er klar over, at der ikke er plads til flere fejlskud i de fire sidste gruppekamp­e.

– Jeg tror, vi skal have ti måske 12 point for at få andenplads­en, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark