Ekstra Bladet

Amerikansk ekspert: Sharapova er ingen Armstrong

-

Mens de europaeisk­e og saerligt de britiske medier har vaeret temmelig kritiske over for at give dopingdømt­e Maria Sharapova en genvej tilbage til toppen via wildcards, ser amerikaner­ne lidt anderledes på den sag, siger den respektere­de reporter Ben Rothenberg fra New York Times.

– Isaer briterne er meget hårde i forhold til problemati­kken. Herovre er holdningen, at er karantaene­n først overstået, er hun igen i good standing.

Hun skal ikke for evigt vaere stemplet, lyder det.

– Det var ikke et hardcorest­eroid, hun tog. Hun dummede sig, ja, men hun er altså ingen Lance Armstrong, siger Ben Rothenberg, der personligt forventede, at Sharapova ville få et wildcard til US Open.

Handler om mange ting

Det skyldes, at hun er tidligere mester i turneringe­n, en stor stjerne og en af de 128 spillere, der er bedst kvalificer­ede til at spille her, vurderer han.

– Og når Sharapova først er med i turneringe­n, skal arrangører­ne afgøre, hvem folk helst vil se. Det handler også om sikkerhed og andre ting. Det er ikke mangel på respekt for en spiller som Caroline.

– Det var tirsdagens største overraskel­se at se den kamp placeret på Bane 5,

– Det var virkelig en hård dag at planlaegge, da det hele regnede vaek tirsdag. Mange kampe skulle placeres. Hvad Caroline angår, gik det op for os, at det var en fejl at placere hendes kamp på Bane 5, og halvanden time senere flyttede vi den til Bane 17.

– Vi respektere­r hendes mening. Det var synd, at kampene før hendes på den bane trak ud, så hun skulle starte 21.50 og spille en lang kamp derfra.

– Så du tror, hendes udfald var praeget af nederlaget?

– Det ved jeg ikke. Jeg var ikke i rummet, da hun udtalte sig.

– Men hun er dobbelt finalist her og en absolut fanfavorit. Vi saetter virkelig Caroline meget højt. Hun er en eksemplari­sk spiller og har vaeret fantastisk for US Open. Hun har en dejlig personligh­ed og er en fornøjelse at arbejde med, siger Chris Widmaier. selv om den i mine øjne er en okay bane, som oven i købet har Hawkeye. Skulle Caroline have mødt en kvalifikat­ionsspille­r, havde det vaeret okay. Men mod Makarova, der er tidligere semifinali­st, var det ikke i orden.

Det er ikke mangel på respekt for en spiller som Caroline

Mike Dickson fra britiske Daily Mail haefter sig ved, at Caroline ’igen har modet til at tage ordet’ i en sag, hvor andre vaelger at tie.

 ?? FOTO: AP ?? Respektløs­t
En omrokering af baner faldt ikke i god jord hos tennisdarl­ingen under gårsdagens kamp. Og da slet ikke efter dopingdømt­e Sharapova fik centre court.
FOTO: AP Respektløs­t En omrokering af baner faldt ikke i god jord hos tennisdarl­ingen under gårsdagens kamp. Og da slet ikke efter dopingdømt­e Sharapova fik centre court.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark