Ekstra Bladet

Der er bund i Carolines pointer

-

’Nå, nu tabte Caroline Wozniacki igen, og straks skulle det går ud over nogle andre. Nu får hendes nederlag igen en udefrakomm­ende årsag’.

Sådan har flere givetvis taenkt, da hun langede ud efter de folk, der styrer hendes erklaerede favorittur­nering, US Open.

Det er bare ikke rigtigt, for hun var faktisk fuld af anerkendel­se over for en modstander, der havde spillet en eminent kamp.

Så nej, det var ikke bare en gigantisk finke, der røg af panden i nederlaget­s stund.

havde hobet sig op, fra hun tirsdag aften så, at hun var blevet placeret på den vel nok mest ydmyge bane på anlaegget. Og Caroline Wozniacki er altså fuldt bevidst om, hvilken vaegt hendes ord får, når hun lufter kras kritik i det offentlige rum.

Og helt saerligt da, når navnet ’Maria Sharapova’ indgår.

DEN VREDE

Få i miljøet har modet til at ytre den slags ’majestaets­fornaermel­se’. Og der er efter min mening bund i begge hendes pointer.

Jeg var ikke den eneste i presserumm­et, der mere end studsede over den dispositio­n og ventede på en berigtigel­se. Den kom, men først da Caroline selv havde reageret og brugt sin status som rambuk overfor turnerings­ledelsen.

Her er vi inde ved noget helt essentielt i tennis og ikke mindst, når det foregår i USA: Money rules!

signal over for de unge at tage den dopingdømt­e spiller til sig med et wildcard og give hende en royal behandling?

Ja, selvfølgel­ig. Dopingsynd­ere skal ikke forkaeles. Punktum.

Men her er vi inde ved noget helt essentielt i tennis og ikke mindst, når det foregår i USA: Money rules!

Russeren, der for laengst er blevet amerikanis­eret, har så stor en kommerciel vaerdi, at en amerikansk arrangør langt hellere vil taelle pengene end lade sig distrahere af ubehagelig­e, etiske overvejels­er.

ER DET ET DÅRLIGT

at Wozniacki selv har nydt saerstatus i New York. Og ja, hun var stamgaest på centre court sidste år, selv om hun ankom som verdens nummer 74. Det har bare ikke et pip med sagen at gøre.

det vildt aergerligt, at hun ikke kunne overvinde en grim lodtraekni­ng i en grand slam, som lignede hendes hidtil bedste chance.

Men hun er i så god tennismaes­sig forfatning og har fået så meget nyt mod på tennistilv­aerelsen, at hun forhåbentl­ig også fremover kan laegge billet ind.

Eventuelt i en finale mod – Maria Sharapova.

SPORTSLIGT VAR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark