Ekstra Bladet

HØJERE PRISER FRA

Skal fra 1. januar betale op til 20 kroner mere om måneden for en fuldpakke

- HEINE JØRGENSEN MATHILDE KOHL PR-FOTO heine@eb.dk; mak@eb.dk Yousee

Så skal vi til den igen.

Yousee skruer fra nytår på pris-skruen hos sin skrumpende kundemasse. Firmaet mistede alene i årets første kvartal 22.000 tv-kunder. Alligevel ryster firmaet ikke på hånden.

Fra 1. januar stiger en fuldpakke således med op til 20 kroner pr. måned, mens grund- og mellempakk­en stiger med 10 kroner pr. måned.

Også de fleste af bredbånds-kunderne skal betale mere – nemlig 10 kroner yderligere om måneden.

Vil saelge streaming

Nogle af pengene vil Yousee bruge på streaming. Streaming-tjenester som Netflix, HBO Nordic og Viaplay har nemlig kostet tv-distributø­rerne dyrt, fordi danskerne har taget tjenestern­e til sig og til gengaeld droppet de dyre tv-pakker.

Hos Yousee betyder det, at man fremover i højere grad vil omfavne streamingt­jenesterne og tage dem ind som en del af kanalpakke­rne.

Ny app til Android

Rent praktisk kan man allerede i dag sammensaet­te sin egen pakke med 10 eller 20 tv-kanaler. Fremover bliver det muligt at vaelge for eksempel HBO Nordic i stedet for tv-kanaler.

Tjenesten er så låst i en måned, hvorefter man kan fravaelge den igen.

Et andet tiltag peger også vaek fra traditione­lt tv, som Yousee ellers i årevis har skovlet penge ind på at sende ud via kabelnette­t.

Med en ny app til Androidbas­erede tv-apparater, det vil sige tv fra for eksempel Philips og Sony, går man vaek fra den rene kabelforre­tning.

For 62 procent af tvkunderne stiger tv-pakken 10 kroner om måneden, mens den for 32 procent af kunderne stiger 20 kroner.

For 6 procent af kunderne er den praecise stigning endnu ikke kendt. Det nye er blandt andet, at ens fjernsyn ikke behøver at vaere tilsluttet kabelnette­t, men kan få streamet indholdet direkte fra boksen.

Planen er også senere i år at lancere en ny 4K tv-boks til kunderne.

For 77 procent af bredbånds-kunderne stiger prisen med 10 kroner om måneden, mens 23 procent ikke vil få justeret deres priser.

Kilde:

Hos Yousee kender tv- og bredban ds-direktør Jacob Mortensen alt for godt til reaktionen hos firmaets godt 1,3 millioner kunder, når der drejes på prisskruen:

– Vi vil gerne vaere med til at bremse den udvikling, fordi du har helt ret i, at der går jo et suk gennem tv-seerne, når prisen stiger.

– Det er kunderne ikke glade for, men vi har svaert ved at aendre på det, siger Jacob

 ??  ?? Joker Christiane Schaumburg-Müller er en af jokerne i Yousees streamingp­laner. Hun skal nemlig lave en ny online tv-kanal kaldet 'ChriChriTV'.
Joker Christiane Schaumburg-Müller er en af jokerne i Yousees streamingp­laner. Hun skal nemlig lave en ny online tv-kanal kaldet 'ChriChriTV'.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark