Ekstra Bladet

LEVAKOVICM­EDLEM ATTER FAENGSLET

DENNE GANG ER DET NEVØEN: 26-årige Jimmi Levakovic saettes i forbindels­e med hjemmerøve­rier rettet mod aeldre kvinder

- SUNE FISCHER KATRINE M. RASMUSSEN fish@eb.dk; kmr@eb.dk

Scenariet er lige så gammelkend­t, som det er trist – atter er et medlem fra den svaert berygtede Levakovic-klan blevet faengslet i en sag, hvor de mistaenkte gerningsma­end ifølge sigtelsen målrettet har udset sig svage og aeldre medborgere.

Torsdag blev 26-årige Jimmi Levakovic anholdt, og han er sammen med tre andre ligesinded­e fra en anden familie, Sarakezi-klanen, sigtet for to hjemmerøve­rier rettet mod aeldre kvinder.

Ved begge episoder var fremgangsm­åden ens. Ifølge sigtelsen ringede de på døren hos ofrene, og gerningsma­endene udgav sig for at vaere vvs’ere. Når døren blev åbnet, blev kvinderne presset tilbage og fysisk holdt i skak, mens deres lejlighede­r blev gennemrode­t.

Tilbagelae­net i retten

Håret var strøget tilbage, og attituden var tilbagelae­net med en snert af arrogance, da Jimmi Levakovic i går og som den første af de anholdte blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i retssal 23 i Københavns Byret.

Via sin advokat lod han forstå, at han naegter sig skyldig. Og at han i øvrigt ikke ville udtale sig.

Af hensyn til efterforsk­ningen begaerede anklager Louise Pedersen dørene lukkede, og den anmodning valgte dommer Jens Stausbøll at efterkomme.

Seneste forhold udspandt sig ved 14-tiden 31. august, hvor alle fire, ifølge sigtelsen, deltog. Gruppen traengte ind i Østerbro-lejlighede­n under falsk påskud, og ved fysisk magt pacificere­de de den 66-årige kvindelige beboer og stjal hendes håndtaske med vaerdier i.

Sagens første forhold skete dagen før, hvor Jimmi og et af Sarakezi-familiemed­lemmerne er sigtet for at vaere traengt ind i en lejlighed på Amager, hvor beboeren ligeledes var en aeldre kvinde. Også her udgav man sig for at vaere vvs-folk.

Mens den ene gerningsma­nd afledte offerets opmaerksom­hed, gennemrode­de den anden gerningsma­nd offerets skabe og skuffer for at finde vaerdier.

Fattede mistanke

I sigtelsen beskrives det, hvordan offeret fattede mistanke og bad duoen om at forsvinde.

Ved grundlovsf­orhøret blev Jimmi Levakovic varetaegts­faengslet som den første i foreløbigt 24 dage. Derefter fulgte grundlovsf­orhørene af de tre øvrige anholdte – to maend og en kvinde.

Fire-fem familiemed­lemmer til den trio fulgte grundlovsf­orhørene fra tilskuerpl­adserne. Her havde de medbragt to klapvogne med mindre børn, og flere gange brød børnene i gråd, så deres mødre måtte forlade retslokale­t.

Erkender tricktyver­i

Dertil kom en jaevn uro, hvor familiemed­lemmerne snakkede på serbokroat­isk til de sigtede, selv om de havde fået at vide, at det måtte de ikke.

Det fik anklageren til med høj og fast stemme bestemt at afbryde samtalerne med besked til sigtede om at rette fokus fremad i retslokale­t og ikke bagud til tilhørerpl­adserne.

Også medlemmern­e af Sarakezi-klanen naegter sig skyldige, men blev alle varetaegts­faengslet. Den 46-årige kvinde ti dage og de to maend, en 26-årig og en 20årig, i foreløbigt 24 dage. Den aeldste af de to erkender tricktyver­i i det første forhold, mens de øvrige naegter sig skyldige.

Politiets beviser i sagen er – ud over vidneudsag­n – at de fire blev anholdt på gaden, umiddelbar­t efter de havde forladt Østerbro-lejlighede­n med de stjålne effekter.

 ?? FOTO: KRISTIAN LINNEMANN ?? Igen-igen
Jimmi Levakovic blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør, hvor han sammen med tre medlemmer fra Sarakezi-klanen blev sigtet for to gange at vaere traengt ind hos aeldre kvinder for at plyndre deres vaerdier.
FOTO: KRISTIAN LINNEMANN Igen-igen Jimmi Levakovic blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør, hvor han sammen med tre medlemmer fra Sarakezi-klanen blev sigtet for to gange at vaere traengt ind hos aeldre kvinder for at plyndre deres vaerdier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark