Ekstra Bladet

Vi sidder sgu ikke og styrer tingene helt ned i detaljen

Metallica har ingen planer om at følge i Volbeats fodspor og udelukke kritiske medier fra deres koncerter

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD helbred det denne gang? rms@eb.dk

I forbindels­e med Volbeats koncert i Parken i sidste uge blev en heftig debat om anmeldere skudt i gang, fordi få udvalgte medier – heriblandt Ekstra Bladet – ikke blev akkrediter­et og dermed

fik dårligere arbejdsfor­hold end kollegaern­e.

Når Metallica i aften går på scenen i Royal Arena, bliver der ikke tale om, at medier udelukkes – heller ikke selv om man skulle have begrundet mistanke om, at de kunne vaere så uforskamme­de at vaere mere kritiske end den lokale fanklub. Det forsikrer trommeslag­eren Lars Ulrich, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

– Kunne I finde på at udelukke kritiske medier fra jeres koncerter?

– Ha, ha, ha. Nu skal jeg jo ikke blandes ind i noget her. Jeg hørte godt, at der var et eller andet, men jeg fulgte ikke helt med i det. Jeg kom to timer før lydprøven, men jeg hørte godt, at der var et eller andet med en journalist, der ikke kunne komme ind, siger Lars Ulrich.

– I de 30 år, vi har kørt, har vi altid inviteret medierne. Hvad de skriver om os, blander vi os ikke i. Der er blevet skrevet ufatteligt meget om os. Både positivt, men også lort og kritisk.

– Det er gået op og ned og sidelaens i pressen for os gennem årene, så det tager vi ikke højtidelig­t. Vi prøver ikke at kontroller­e det med, hvem der må komme.

Vil ikke vaelge side

Selv om Lars Ulrich er kendt for at have en finger med i alle detaljer omkring Metallica-maskinen, er der dog graenser for, hvad han gider at bruge tid på.

– Nu er det måske noget andet for Volbeat, når det er deres hjemby. Og måske har de et andet forhold til de ting, men i Metallica sidder vi sgu ikke og styrer tingene helt ned i detaljen på den måde. Igen, jeg ønsker ikke at tage en side i den her sag. Vi er både gode venner med Ekstra Bladet og gode venner med Volbeat, men i vores band prøver vi ikke at kontroller­e medierne på den måde. Det har jeg slet ikke tid til, og det orker jeg for øvrigt heller ikke. Det distancere­r vi os fra, siger Lars Ulrich.

Hetfield i 'genial topform'

Aftenens koncert i Royal Arena er udskudt fra 5. februar, hvor James Hetfield var for syg til at gå på scenen, men i aften burde der ikke vaere problemer i farvandet.

– Der er nok en del fans, der er interesser­ede i Hetfields dagsform. Hvordan har hans

– Han er helt på toppen. Vi har spillet hele sommeren. Han har det genialt, og vi er i topform spillemaes­sigt. Nu er det et helt nyt show, som vi tager hul på, så vi har vaeret flittige ude i arenaen siden i mandags. Det er en ny scene, og alt er nyt – lige fra den mindste skrue og op, siger Lars Ulrich og lover en saetliste, der kan tilfredsst­ille de fleste:

– Vi har øvet nogle anderledes numre denne gang, og vi kommer med en superfed saetliste, der blander nyt og gammelt og gode overraskel­ser.

Koncerten er europaeisk turné-premiere for Metallica, hvis jordomrejs­e fortsaette­r helt frem til maj og inkluderer en udsolgt koncert i Boxen i Herning 27. marts.

Hvad de skriver om os, blander vi os ikke i

 ?? FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD ?? – Vi har øvet de sidste par dage i Royal Arena, så der har vaeret godt gang i den, siger Lars Ulrich.
FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD – Vi har øvet de sidste par dage i Royal Arena, så der har vaeret godt gang i den, siger Lars Ulrich.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark