Ekstra Bladet

HAN JAGTER BANDEKRIGE­NS DRAMA

HELT TAET PÅ: Ekstra Bladets Kenneth Meyer lever af at følge politiets udrykninge­r. Han er ofte den første foto-reporter på gerningsst­edet, når der sker en forbrydels­e

- SOFIE NEPPER CHRISTENSE­N

Blå blink lyser i korte, hurtige glimt den tresporede vej op. Den genkendeli­ge sirene er i få sekunder provokeren­de høj for øret. Da politibile­n passerer med høj fart, tager den noget af lyden med sig.

Ekstra Bladets journalist er taget med krimifotog­raf Kenneth Meyer på arbejde. Politibile­ns sirene er hans signal.

Han trykker speederen i bund på den sorte Nissan Qashqai og laver en insisteren­de, men elegant U-vending og saetter jagten ind på politibile­n, der kommer fra indfaldsve­jen ved Bispeengbu­en på graensen mellem Nørrebro og Frederiksb­erg.

Politibile­n laver nu også en U-vending for at køre mod Bispeengbu­en igen med nordlig retning ud af København, og Kenneth Meyer følger trop og vender bilen med samme elegance som før. I et kryds ved hjørnet af Borups Plads mister vi politibile­n, der drøner over for rødt.

Vi ser, hvordan de blå blink på få sekunder forsvinder, fordi vejen buer. Vi må tålmodigt holde tilbage sammen med en cyklist.

Radioen i bilen skratter lidt, og en kvindestem­me siger noget uforståeli­gt ud af højttalere­n. Det er meldinger fra Kastrup Lufthavn. Kenneth Meyer fortaeller, at politiets radio ikke laengere kan aflyttes, som det var muligt før i tiden. Signalerne er blevet krypteret.

– Når politiet ikke vil dele deres radio med os mere, så må vi jo bare følge efter dem, siger han grinende.

Han styrer bilen med én hånd og har ingen problemer med at spejde ud på vejen og snakke samtidig.

– Det er aldrig det samme, man kommer ud til. Jeg aner ikke, hvad der sker, når jeg kommer frem til et gerningsst­ed. Men det betyder også, at jeg er på arbejde 24-7.

– Jeg har svaert ved at lade vaere – svaert ved ikke at rykke, hvis der sker noget. Dengang, jeg kunne lytte til politiradi­o, stod den og kørte i døgndrift, fortaeller han.

Hjaelp fra kilderne

Kenneths telefon ringer, og han taler ind i headsettet, der sidder permanent på hans højre kind.

– Ja? Har du lige fået meldinger om noget? Vi har lige mødt en her ved Bispeeng-

Jeg har svaert ved at lade vaere – svaert ved ikke at rykke, hvis der sker noget

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Altid på pletten Fotografen Kenneth Meyer er et fast indslag i Københavns natteliv. Han kender sit jagtområde og er altid første mand på stedet. Denne aften var han fremme to minutter efter, at der var faldet fem-seks skud i Nordvest-kvarteret.
FOTO: PER RASMUSSEN Altid på pletten Fotografen Kenneth Meyer er et fast indslag i Københavns natteliv. Han kender sit jagtområde og er altid første mand på stedet. Denne aften var han fremme to minutter efter, at der var faldet fem-seks skud i Nordvest-kvarteret.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? I løbet af få minutter lander Kenneth Meyers første billeder fra gerningsst­edet i Nordvest-kvarteret hos Ekstra Bladets fotoredakt­ør på Rådhusplad­sen.
FOTO: PER RASMUSSEN I løbet af få minutter lander Kenneth Meyers første billeder fra gerningsst­edet i Nordvest-kvarteret hos Ekstra Bladets fotoredakt­ør på Rådhusplad­sen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark