Ekstra Bladet

Navn: Alder: Uddannelse:

- Sen@eb.dk

buen, der kører udadgående mod Tingbjerg. Det var en patruljevo­gn, siger han.

– Der er to hundepatru­ljer på vej indadgåend­e, fuld knald på, fortaeller han os.

– Jeg har en kontakt i Tingbjerg, men han har ikke ringet endnu, så det er sgu nok i Nordvest alligevel.

Han ringer op til kilden for at sikre sig, at det ikke er i Tingbjerg.

– Har du fået besøg? spørger han.

Kenneths mange kilder i forskellig­e dele af københavns­området har en afgørende betydning, når han skal finde frem til udrykninge­ns mål. De ringer ofte uanmeldt og fortaeller ham, om der sker noget.

– Nå, det er ikke i Tingbjerg? Det må vaere i Nordvest så, konstatere­r Kenneth over for kilden.

Han vender bilen igen, så snart det er muligt, og kører Kenneth Meyer 40 år Er oprindelig­t uddannet tømrer, men har laert sig selv at fotografer­e.

Leverede det første foto til Ekstra Bladet 27. december 2004. Det var et billede af en bil, der lå i en grøft. Den viste sig at tilhøre en mand og en kvinde, der var på vej hjem fra hospitalet med deres spaedbarn. Barnet overlevede ikke ulykken. der gentagne gange bremser bilen.

Nu kan vi høre lyden af sirener igen. Kenneth saenker bilens fart med vilje, kniber øjnene sammen og spejder koncentrer­et ud ad forruden. Vi kører ind på en sidevej, der fører op til krydset ved Tomgårdsve­j og Birkedomme­rvej.

En politibil holder skaevt i siden af vejen og blinker blåt med åben dør. To betjente er i gang med at afspaerre gerningsst­edet.

Kenneth parkerer bilen på få sekunder bag ved afspaerrin­gen, går ud, saetter straks linsen for øjet og begynder at fotografer­e den ene betjents bevaegelse­r.

– I skal traekke laengere ned, råber betjenten til os.

– Vi lukker fuldstaend­ig af her.

Der har vaeret skyderier oppe omkring krydset. Kenneth traekker baglaens ned ad gaden fuldt fokuseret på afspaerrin­gen og stadig med kameraets linse for øjet. Han tager en hurtig beslutning og beordrer os ind i bilen.

– Der er ikke mere at se her. Vi kører rundt om, siger han til os.

Vi kører rundt bag om sidevejen og parkerer bilen taet ved krydset – lige op ad politiets afspaerrin­g. Kenneth stiger ud og knipser løs igen.

Blå blink skinner om kap med gadelygter­ne og bader det afspaerred­e område i lys. Han løfter hånden op for panden og spejder ud i krydset efter en af politifolk­ene og en hund. Han skifter til et andet kamera, som han har haengende over skulderen. Det har en bedre zoom.

– Se her, siger han og vinker os hen.

Han viser os billedet på kameraet. Politimand­en har netop placeret et syregrønt stykke knaeklys for at markere et patronhyls­ter, der ligger på vejen. Kort efter lyser fire af samme slags op i sidegaden, hvor vi parkerede bilen få minutter forinden.

Frustrered­e beboere

En mand i civil kommer gående mod os.

– Hvad er der sket? spørger han.

– Du får ét gaet, siger Kenneth Meyer tørt til ham.

– Skyderi igen eller hvad?

Gentagne gange kommer frustrered­e beboere fra området hen til os og spørger, om der har vaeret skyderier igen. Flere af dem er afskåret fra at komme ind i deres hjem på grund af den store afspaerrin­g, der går ind i krydsets sideveje. Det kan tage flere timer, før der bliver åbnet igen.

Både hunde og teknikere skal undersøge området, inden trafikken igen kan køre normalt.

Vi er fremme som de første reportere på stedet klokken 22.09 – cirka tre minutter efter skudepisod­en.

Klokken 22.44 ligger den første artikel på Ekstra Bladets nyhedssite med Kenneth Meyers billeder fra gerningsst­edet – med den triste melding om endnu en skudepisod­e i Nordvest.

Når politiet ikke vil dele deres radio med os mere, så må vi jo bare følge efter dem

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark