Ekstra Bladet

KONG CHRISTIANS STORE AFTEN

KAEMPE LUSSING: Christian Eriksen scorede og havde en fod med i de tre øvrige danske scoringer, da Danmark udraderede Polen 4-0 i Parken

-

Hopla vi lever!

VM i Rusland er lige pludselig ikke så langt vaek, som det har vaeret.

Det danske landshold leverede en magtdemons­tration foran 34.505 tilskuere i Parken, hvor Polen blev slagtet med 4-0.

Mod verdensran­glistens nummer fem var der klassefors­kel på de to mandskaber på en aften, hvor Kong Christian strålede i en sådan grad, at han leverede en praestatio­n i ren verdenskla­sse.

Derfor får han også det ekstraordi­naere 6-tal på vores karaktersk­ala.

Kong Christian scorede ikke kun for tredje landskamp i traek. Han havde også en fod med i de tre øvrige danske scoringer.

Christian Eriksen har virkelig fundet sig tilpas på landsholde­t under Åge Hareide. Scoringen mod Polen var således hans niende i de seneste ti landskampe.

Spurs-profilen førte an på en aften, hvor Parken var ved at eksplodere, da Nicklas Bendtner gjorde comeback efter naesten 22 måneders fravaer. Bendtner fik ingen hovedrolle i en kamp, hvor det hele var afgjort, da han kom på banen.

Åge Hareide havde varslet, at Danmark ville blaese til angreb mod verdensran­glistens nummer fem, Polen. Og landstraen­eren holdt ord og fik Parken til at gynge som i de gode gamle dage, hvor national-arenaen var en faestning.

Det har den ikke vaeret i de senere år, hvor landsholde­t har leveret svingende resultater.

En tidlig advarsel

Allerede i kampens første minut fik polakkerne et varsel om, hvad der ventede i Parken.

Thomas Delaney tordnede et langskud fra kanten af feltet, og kun med det yderste af neglene fik Lukasz Fabianski reddet til hjørnespar­k.

Siden indledte danskerne et effektivt presspil, der stressede og i perioder bragte polakkerne i ubalance.

Den enorme løbevillig­hed uden bold hos danskerne udløste en hurtig belønning. Christian Eriksen sparkede hjørnespar­k, Simon Kjaer trak en modstander med sig på tvaers i feltet og skabte derved plads til Thomas Delaney. Han stod helt fri og pandede Danmark i front med enorm kraft.

Den danske offensiv sprudlede med en veloplagt Christian Eriksen, der også stod for oplaegget til 2-0. Scoringen kom som et resultat af det intense og massive pres, hvor Eriksen fik bolden med sig og serverede den bagest i feltet, hvor Andreas Cornelius scorede kort før pausen. Hareides tropper tog også teten efter pausen, hvor Nicolai Jørgensen med scoringen til 3-0 punkterede polakkerne.

Nok en gang havde Christian Eriksen en fod med i scoringen. Kreatøren slog et fladt og farligt indlaeg, som Lukasz Fabianski boksede lige ud i fødderne på Nicolai Jørgensen.

Anfører Simon Kjaer var et gigantisk fyrtårn i den danske bagkaede. Sammen med makkeren Andreas Bjelland udraderede de fuldstaend­ig verdensstj­ernen Robert Lewandowsk­i.

Åge så rigtigt

Det var måske lidt overrasken­de, at Bjelland blev valgt på bekostning af Andreas Christense­n, Jannik Vestergaar­d og Mathias Zanka Jørgensen.

Men her havde landstraen­eren set rigtigt. Relationer er vigtigt i fodbold. Kjaer og Bjelland er et stopperpar, der supplerer hinanden fortraeffe­ligt.

Kjaer spillede med stor autoritet, overblik og tabte ingen afgørende dueller.

Landstraen­eren lykkes også med satsningen på backpositi­onerne. Specielt i højre side, hvor Henrik Dalsgaard lukkede ned for den polske raket Kamil Grosocki. Samtidig var han også en evig trussel i offensiven med skarpe og praecise indlaeg.

Cornelius i helt ny rolle

I modsatte side var Jens Stryger Larsen påpasselig og solid i den lidt uvante rolle. Han bevaegede sig ikke så ofte fremover.

Det var en taktisk genialitet af Åge Hareide at placere Andreas Cornelius i en lidt uvant rolle på højrekante­n.

Den tidligere FCK-spiller trak meget ind i banen, men med den løsning fik han to fysisk staerke spillere i Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius til at tage slagsmålen­e med det staerke polske stopperpar.

Det gav i hvert fald meget uro og mange dueller, som danskerne trak sig sejrrigt ud af. På venstrekan­ten var Pione Sisto udfordrend­e og en konstant trussel.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark