Ekstra Bladet

Møde om Kevin: Det var bare en snak

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

MONZA (Ekstra Bladet): Et aggressivt forsvar fra Kevin Magnussen mod Nico Hülkenberg i Ungarn har bragt fokus på danskerens kørestil i Formel 1.

Netop den straf var en af de situatione­r, som var oppe at vende på det langstrakt­e kørermøde før Italiens Grand Prix.

Som oftest tager det obligatori­ske møde 10-15 minutter. I aftes blev der brugt tre kvarter.

Blandt andet på at forklare, hvorfor Kevin Magnussen blev idømt tidsstraf for at presse Nico Hülkenberg af banen, når dommerne end ikke kiggede på en lignende situation mellem Fernando Alonso og Jolyon Palmer i Belgien.

– Der er uenighed, men jeg prøver at forstå, hvad vi har at arbejde med. Det er ikke 100 procent sort og hvidt. Der vil komme flere episoder med, hvem der ejer svinget, siger Kevin Magnussen.

Efter mødet blev den danske Haas-kører haengende til yderligere 45 minutters snak med løbsdirekt­ør Charlie Whiting.

På Spa måtte Kevin Magnussen laegge øre til, at Sergio Perez klagede over en misforståe­lse, og i Ungarn løb Nico Hülkenberg til Whiting for at klage sin nød efter kollisions­kurs på både bane og tv.

Den danske racerkører har sine meningers mod, men det ligger ikke til hans natur at råbe og skrige over radioen over andre. Han diskuterer hellere bag lukkede døre og havde behov for at praecisere nogle ting med Charlie Whiting.

Kan ikke se forskellen

Lysten til at uddybe deres lange samtale var til at overse, da Ekstra Bladet talte med Kevin Magnussen i aftes.

– Det var bare en snak, der er ikke noget i det.

Romain Grosjean var lidt mere snakkesali­g efter kørermødet.

– Vi så blandt andet et par episoder som Hülkenberg­Magnussen og Alonso-Palmer. For vi vidste ikke, hvad der var forskellen på de to, siger franskmand­en.

Jolyon Palmer var rasende, da Fernando Alonso pressede ham af banen på Spa, og det er langtfra kun briten, der har svaert ved at se forskellen på den situation og det, der skete på Hungarorin­g.

– De mente, at Palmer ikke var foran i apex (skaeringsp­unktet, red.) i svinget, så han (Alonso) behøvede ikke at give ham plads på vej ud af svinget, forklarer Grosjean til Ekstra Bladet – og virkede heller ikke som en, der var 100 procent enig med den beslutning.

Der er uenighed, men jeg prøver at forstå, hvad vi har at arbejde med Der vil komme flere episoder med, hvem der ejer svinget

– Det blev vi alle gjort bekendt med, og vi kan lege med den regel …

Haas lå i den tunge ende i gårsdagens traeninger, men kørerne er ikke nervøse for lørdagen. Der skulle vaere mere at hente i forhold til rivalerne.

Eneste bekymring var et braekket hjulophaen­g på Magnussens racer, som der ikke kommer en forklaring på, før det er blevet undersøgt på fabrikken. Skaderne på resten af bilen var til at overse og vil ikke påvirke tidtagning og løb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark