Ekstra Bladet

Er Kevin Magnussen en beskidt kører?

-

Selv de allerstørs­te kan køre beskidt. Som Sebastian Vettel på Monza i 2011 Straffen til Kevin i Ungarn var efter min mening fair nok Med Kevin er de lidt mere usikre, for de ikke helt ved, hvad han kan finde på

TOBI GRÜNER Auto-Motor-und-Sport

– Det er ikke første gang, at jeg hører Nico Hülkenberg beklage sig over K-Mag. Jeg kender ikke grunden, men venner bliver de aldrig. Personligt kan jeg kun grine ad det, når de toppes.

– Ayrton Senna og andre af historiens store navne kørte heller ikke altid rent. I sidste ende har vi FIA til at bestemme, hvem der gør det. Så når man kører til og nogle gange over graensen, må man leve med risikoen og tage straffene, når de kommer.

– Men jeg vil ikke sige, at han er en beskidt kører. Han er hverken hensynsløs eller bringer andre i fare. Jeg kan godt lide ham, fordi han har en holdning og siger den – eksempelvi­s om halo’en.

JON NOBLE motorsport.com

– Nej, for hvis man er beskidt, skal man med fuldt overlaeg køre nogen af. Kevin er bare en superhård kører, som ikke giver sig en tomme. Han ønsker at lykkes. Og så må man ikke vaere en, der bare kører til siden. Efter løbet i Ungarn prøver Nico Hülkenberg ikke en overhaling af Kevin Magnussen på ydersiden lige foreløbigt …

– Selv de allerstørs­te kan køre beskidt. Som Sebastian Vettel på Monza i 2011 (der kørte Alonso af banen, red.) eller Schumacher på Jerez i 1997 (som forsøgte at køre Villeneuve af for at vinde VM, red.). Men ingen er beskidte hele tiden, og du skal vaere aggressiv, hvis du vil opnå noget.

– Formentlig reagerer Sergio Pérez også bare på episoden med Hülkenberg og hopper med på vognen.

MATHIAS BRUNNER Speedweek

– Mellem kørere skal der vaere tillid, når man kører hjul til hjul med 300 km/t. Der er stadig en meget farligt sport. Nogle kørere er mere pålidelige end andre

– Mod Kimi (Räikkönen, red.) eksempelvi­s ved de andre, at han kører 100 procent rent. Med Kevin er de lidt mere usikre, for de ikke helt ved, hvad han kan finde på.

– Men det betyder ikke, at han er en dårlig eller beskidt kører, og på en måde er det godt, at konkurrent­erne taenker sig om. Jeg synes ikke, han er en beskidt kører, og jeg bryder mig ikke om det ord. Kevin er yderst kompetent.

– Tag Schumacher eller Senna – saerligt i slutningen af deres karrierer var de hensynsløs­e. Hvis Kevin en dag kommer i en situation, hvor han jaevnligt vinder løb, så vil man aldrig have den her diskussion.

BEN ANDERSON Autosport

– Straffen til Kevin i Ungarn var efter min mening fair nok, men han skulle ikke have skubbet Hülkenberg ud af banen. Og situatione­n med Sergio Pérez under traening var efter min mening en misforståe­lse. Der har vaeret andre episoder, hvor Kevin Magnussen har vaeret aggressiv; både når det gaelder forsvar og angreb.

– Han er kompromisl­øs, men jeg vil ikke sige, at når du kigger ned over gridden, så vil man pege på Kevin Magnussen og sige, at han er den den mest beskidte. De går alle sammen over stregen nogle gange. Tag Alonso. På Spa (sidste weekend, red.) gjorde han noget lignende ved Palmer og slipper af sted med det. Kevin har bare vaeret involveret i to højt profilered­e episoder på det seneste.

– Jeg mindes Kevins overhaling af Jolyon Palmer sidste år i Austin, hvor han dykker indenom. Hvis man ikke går til graenserne, får man heller ikke et ’mega move’ som det. Med Kevin får man lidt af begge dele.

 ??  ?? Kevin Magnussen betegnes som en aggressiv kører.
Kevin Magnussen betegnes som en aggressiv kører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark