Ekstra Bladet

Tøsedrenge OB dumpede i transfervi­nduet

Ekspertern­e er bestemt ikke imponerede over OB’s indsats under sommerens spillerhan­dler

- ARNELA MUMINOVIC am@eb.dk

Transfervi­nduet er lukket for denne gang.

I hvert fald i den danske Superliga, hvor de 14 klubber nu ikke har mulighed for at hente spillere, der er på kontrakt i andre klubber. Den sidste dag i dette transfervi­ndue bød ikke på de store og opsigtsvae­kkende handler i den bedste danske raekke.

AGF nåede dog at bemaerke sig i de sidste timer, inden vinduet lukkede, hvor det lykkedes aarhusiane­rne at hente FC Helsingørs skarpskytt­e André Riel.

Diskuteret flittigt

– Jeg synes, at de har nogle tøsedrenge. Tidligere når man så OB spille, så døde spillerne med den trøje på, siger den tidligere Lyngby-spiller og nuvaerende Hvalsø-traener Martin Jungsgaard. Her kaemper OB’s Rasmus Festersen dog ihaerdigt mod FCM’s Marc Dal Hende. Nogle klubber har vaeret mere aktive end andre, og de 14 klubbers ageren på transferma­rkedet denne sommer blev da også flittigt diskuteret i Ekstra Bladets live-studie torsdag.

I de sidste timer frem mod midnat var den tidligere OBspiller og forhenvaer­ende sportschef i Sønderjysk­E Jakob ’Gaxe’ Gregersen på besøg. Og da turen kom til fynske OB, og karakteren skulle gives, holdt ’Gaxe’ sig ikke tilbage.

– Hvis vi skal dumpe nogen, så er det OB. Jeg har selv spillet der, og jeg synes, at det er en rigtig fed klub. Jeg synes, det er et fantastisk sted at vaere. Fansene var også fantastisk­e på mange parametre – men de var også kraesne. Jeg synes ikke, at OB får nok ud af det. Det synes jeg simpelt hen ikke. Deres hold er ikke staerkt nok. De henter spillere ind, som HAR vaeret gode, mener den tidligere midterfors­var.

Ikke imponeret

’Gaxe’ havde selskab af den tidligere Lyngby-spiller og nuvaerende Hvalsø-traener Martin Jungsgaard i studiet, og han var heller ikke imponeret over det nuvaerende OB-hold sammenlign­et med tidligere tiders storhold.

– Jeg synes, at de har nogle tøsedrenge. Tidligere når man så OB spille, så døde spillerne med den trøje på. Det vil sige, at når man kom til Odense og skulle spille – OB var bare et hold, du slog dig på. Når du spiller mod OB i dag, så bliver man naermest inviteret til at vinde. Hvem fanden skal man slå sig på? spørger Jungsgaard og bliver bakket op af ’Gaxe:

– Da jeg spillede der, sad Martin Borre, Esben Hansen og Kenneth Møller Pedersen på baenken. Og dem, der spillede på banen – Andrew Tembo, Mwape Miti, Steffen Højer, Søren Berg og Thomas Lindrup – var dygtige spillere. Og så stod der nogle uhyggelige spillere bagtil og tog fat. Fernando (Derveld, red.), Hemmingsen (Michael, red.). Det var bare noget helt andet dengang end i dag, siger den tidligere OB-spiller og tilføjer:

– Jeg tager hatten af for, at der skulle spares nogle penge. Budgettern­e skulle skaeres til og så videre. Men det, jeg synes, man glemmer, det er, at det er en hel regions hold. Det er hele Fyn, man taler om her. Det må kunne gøres bedre.

OB-chef tilfreds

På OB’s ledelsesga­nge ser man dog ikke med samme øjne på det netop overståede vindue.

Sportschef Jesper Hansen AGF slog til i de sidste timer, inden tranfervin­duet lukkede. Det lykkedes aarhusiane­rne at hente FC Helsingørs skarpskytt­e André Riel.

Vi havde faktisk tre fine emner, vi kiggede på til sidst, men de endte med at vaelge noget andet

er fint tilfreds med både transfervi­nduet og den nuvaerende trup.

– Vi har haft fokus på at have truppen på plads tidligt i forløbet. Vi meldte ud, at hvis der dukkede noget op – en spiller, der kunne gå direkte ind i startopsti­llingen og forstaerke os – så ville vi selvfølgel­ig se på det.

Tre fine emner

– Vi havde faktisk tre fine emner, vi kiggede på til sidst, men de endte med at vaelge noget andet. Det er vi aergerlige over, men vi ville ikke hente noget ind for enhver pris. Så vi er godt tilfredse med vinduet og tror på, at vi har truppen, der kan løfte os i Superligae­n, siger Jesper Hansen og tilføjer:

– Vi er jo en klub, der også saelger spillere. Med denne gang har vi holdt på profilerne, fordi vi tror på denne gruppe. Fansene ville måske gerne have haft, at der skete mere, men igen så har fokus vaeret, at vi ville fastholde gruppen.

Vi vidste, at det ville vaere et stille vindue.

– I forhold til ’Gaxe’s kritik af dette hold sammenlign­et med tidligere OB-hold kan han have en pointe. Men man skal huske på, at der var en helt anden økonomi tidligere. Inden for det økonomiske råderum, vi arbejder inden for på nuvaerende tidspunkt, så er jeg ret tilfreds med denne trup, siger sportschef­en.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark