Ekstra Bladet

Spørg Kira

- Kira Eggers, der er uddannet kostvejled­er og personlig traener, svarer på spørgsmål om kost og traening. Har du spørgsmål, eller søger du blot tips og tricks til en sundere tilvaerels­e, så skriv til kira@eb.dk

hele køleskabet. Det må gerne vaere i sine poser, men det skal i én stor, klar, plasticbøt­te. Det er også nemmere under madlavning, at det hele ligger lige der foran dig, når du skal bruge det. Gennemsigt­ig så du og dine børn bliver fristede af det. Det, der ikke er så sundt, skal derimod stå, hvor man ikke ser det naer så meget. Det giver meget god mening, ikke?

en god idé at hakke og vaske alt grønt på én gang for at spare tid. Nogle dage orker man ikke madlavning, men når det sunde står klar i køleskabet, kan det hjaelpe lidt på overskudde­t.

som processor, blender og gode knive og små snackposer er også musthaves. Der kan laves dressinger, humus, pasta, supper og meget mere. En god måde at få brugt sine sunde madvarer kreativt. Små snackposer er gode at have med på farten.

Jeg anbefaler også, at man altid har en flaske vand med sig. Drik den helt ud, før du fylder den op. På den måde er det nemmere at holde trit med, hvor meget du drikker. To-tre liter om dagen er fint til de fleste.

Må jeg anbefale, at juice ikke er fast inventar i huset? Der er så meget sukker i juice, at man lige så godt kan drikke sodavand med sukker. Spis hellere frugt, og drik vand. Også danskvand.

Det kraever omstilling af vaner, og det er måske også ekstra tidskraeve­nde i starten, men hvorfor ikke bare gå i gang? Du kan altid tage små skridt. Rom blev som bekendt ikke drukket på en dag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark