Ekstra Bladet

FOR JOMFRUEN

-

er der kun en vej. At komme i gang med at date. Det kan vaere rigtigt svaert og psykisk kraevende for jomfruen, der lynhurtigt føler sig utilpas ved social kontakt, der kunne føre til noget mere intimt – såvel socialt som fysisk. Jomfruen er bare nødt til at øve sig i at udholde denne saerlige form for sårbarhed, som de fleste af os nikker genkendend­e til, når vi selv bevaeger os ud på den tynde is, som ’parringsda­nsen’ er. Det handler altså om at gå på dates og gøre de ting, der falder dig svaert igen og igen, indtil du bliver vant til netop denne slags ubekvemme situatione­r og er klar til at presse dig selv lidt videre. Det kan vaere at spørge kvinder, om I skal danse, eller at udholde, at en mand kigger dig i øjnene i laengere tid, ikke bare fordi han vil redegøre for, hvor firmaskovt­uren går hen naeste år, men fordi han er interesser­et i dig.

FOR DON JUAN(ITA)

gaelder det om at vende blikket indad, saette tempoet ned og bruge tid på at maerke, hvad der i virkelighe­den foregår i rummet mellem dig og din partner. Du er alt for opmaerksom på, at sex skal se godt ud, til at sex

rigtigt godt for din krop og i dit sind. føles Selv om din partner skriger og hyler, tilsynelad­ende af vanvittigt begaer, så vil første gang sjaeldent føles sådan. For nogen af jer. Saet tempoet så langt ned, at du kan se og fornemme din partner. Maerk efter, hvad der føles rart og godt for din krop, frem for at dig

taenke til, hvad du tror føles godt. Lad din partner tage føringen indimellem. Giv hende/ham god tid til at maerke efter, hvad de nu har lyst til at bidrage med og giv det tid til at udfolde sig. Jeres timing bliver kun rigtigt god ved, at I lytter og fornemmer jer ind i hinanden. Ikke ved at du styrer jer sikkert, men for blindt og hastigt igennem til, at det reelt giver mening eller føles lidenskabe­ligt for nogen af jer.

ENDELIGT ER DER PARRET,

som føler sig presset dels af det, de synes, de burde vide om sig selv og om hinanden, og af skyldfølel­sen af at skulle erkende og stå ved, at deres lyst og behov er anderledes, end de selv og deres partner troede. Først og fremmest skal de finde ud af, hvad de laenges efter hver isaer – og derefter hvordan de får det. Første skridt kan vaere at saette sig ned og tale om, hvordan I drømmer om at sex kan vaere. Giv hinanden plads og tid til at beskrive drømmescen­ariet. Forhold dig i ro uden at kommentere, selv om det i din optik lyder enten ekstremt kraevende og som noget, du slet ikke har lyst til – eller måske som noget, der slet ikke lyder som sex for dig. Får vi tid og plads nok, kan måden, en kvinde beskriver sin seksualite­t og lyst på, vaere meget forskellig fra de ord, billeder og begreber, som en mand beskriver sin seksualite­t med. Den naeste lektie er, at det er altid er bedre at udbedre en skade end at lade stå til. Også selv om det kan vaere en mavepuster, når ens kvinde erkender, at 90 procent af den sex, I har haft, ikke har givet mening for hende, hvis hun ser bort fra, at hendes mand var glad og tilfreds … Det er jo bare ikke spor sexet, og denne laden stå til, fordi man ikke kan overskue, at nogen bliver kede af det, er muligvis den største og mest udbredte sex-draeber over alle.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark