Ekstra Bladet

6 GODE GRUNDE

Derfor sprudler Eriksen

- ARMENIEN Mads Glenn Wehlast mgw@eb.dk Lars Poulsen foto@eb.dk Poul Ferdinand pf@eb.dk

Forventnin­gerne har vaeret tårnhøje til Christian Eriksen, siden Morten Olsen i 2010 hev den dengang blot 18årige knaegt fra Middelfart ind i landsholds­varmen.

Men selv om der da var flere undtagelse­r, så fik Olsen aldrig fuldt udbytte af det stjernefrø, han ellers hurtigt gjorde til midtpunkt i et spil, som var baseret på boldbesidd­else.

Blot seks mål blev det til i 57 landskampe under den forrige landstraen­er, mens fans og medier rev sig fortvivlet i håret, når det åbenlyse talent ikke blev forløst i rødt og hvidt.

På papiret var Morten Olsen og hans ’hollandske’ tilgang til spillet et bedre match end hans pragmatisk­e efterfølge­r, Åge Hareide. Men en ting er teori, noget andet er praksis.

Ni mål er det blevet i 13 kampe under nordmanden med fredagens medrivende ’polka mod Polska’, hvor han rev verdensran­glistens nummer fem rundt i Parken, som et foreløbigt højdepunkt.

Her lignede Eriksen endelig for alvor den spiller, der er kreativt midtpunkt i Tottenham og rygtet til verdens største klubber, selv om han havde bolden mindre end normalt på landsholde­t.

Altid i bevaegelse

– Christian er rigtigt god omkring andenbolde­ne. Det skulle man ikke umiddelbar­t tro, for de fleste tror, at man skal vaere stor og staerk for at vinde andenbolde.

– Ved du, hvorfor han er god? Fordi han altid er i bevaegelse og forudser spillet super godt.

Han kan forudse, hvor bolden kommer i forhold til rum, medspiller­e og modspiller­e. Det er klasse, forklarer Hareides, assistent-traener, Jon Dahl Tomasson, som sammen med nordmanden har haft fuld fokus på at få fuldt udbytte af stjernen.

– Han har spillet fantastisk under os, og vi har også vaeret i stand til at gøre ham god. Det handler om at skabe plads til ham i de rigtige positioner.

– Det gør vi via opspillet og den rette bevaegelse for at sikre de rigtige relationer. Og så er hans intelligen­s jo super, lyder det fra den tidligere landsholds­bomber, som nyder at se Christian Eriksens rolle vokse.

– Helt naturligt vokser man jo med alderen og erfaringen. Han er leder på sin måde, siger han.

Mere kynisme

Også sidemanden på den danske midtbane, Thomas Delaney, er imponeret over den version af Christian Eriksen, der straffede Polen i Parken.

– Jeg tror, at det vi så, var den Christian Eriksen, vi ser i Premier League. Han har måske tidligere haft det lidt svaert i sin landsholds­tid, fordi spillet ikke har fungeret. Det er jo sådan med genier, at de har brug for hold, der fungerer. Mod Polen var det en fornøjelse. Intet mindre, roser Werder Bremen-profilen.

Christian Eriksen erkender også, at han føler sig rigtig godt tilpas i det system, Hareide valgte fredag aften.

Det er jo sådan med genier, at de har brug for hold, der fungerer. Mod Polen var det en fornøjelse

– Jeg tror godt, at vi kan bruge den opskrift igen. Om vi gør det i Armenien, ved jeg ikke. Mon ikke at Åge har rettet sigtet ind på, hvordan vi skal spille den kamp? Men vi skal ned og skabe nogle chancer, og vi skal ned og vinde, siger han om mandagens opgave i Yerevan.

Han tror ikke, at landsholde­t nu skifter permanent fra det boldbesidd­ende til det den ’norske’ tilgang.

– Jeg ved ikke, om det er vores nye identitet. Jeg tror, at vi har flere strenge at spille på, forklarer Eriksen.

– Jeg synes ikke, vi har vaeret dårlige i de andre landskampe, men vi har måske manglet den kynisme og aggressivi­tet, som vi viste mod Polen. Vi var over dem hele tiden, og det er noget, vi kan gøre igen.

– Vi vil gerne spille fodbold, og vi har spillerne til det, fastslår Christian Eriksen, der uanset spillestil meget gerne må levere en ny toppraesta­tion i Armenien.

Jeg tror godt, at vi kan bruge den opskrift igen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark