Ekstra Bladet

Galvaniser­et

I

- Pma@eb.dk

er noget, man selv skaber’. Mener du stadig det?

– Nej … lykke er noget, man selv er med til at skabe sammen med andre. Der kan jo ske det, at man bliver syg, handikappe­t eller får kraeft. Det har du ikke indflydels­e på. Og det er da klart, at hvis du vokser op i Mjølnerpar­ken eller Gelleruppa­rken i miljøer, hvor folk ikke arbejder, og der er en masse problemer, så er det eddermame svaert at komme ud af. Det er dem, jeg har ondt af nu. Dem skal vi give muligheden for at selv skabe sig et liv, hvor de får en uddannelse og job.

Brian Mikkelsen har altså nuanceret sit syn på vejen til et lykkeligt liv. I 2006 fik han som blot 40-årig indoperere­t en pacemaker, efter at han

– Har det aendret dit syn på livet?

– Det er klart, at når du er så taet på at dø, som jeg jo var, så kan du ikke undgå at reflektere over livet. Mine små piger sad og lavede tegninger til mig og lagde små dyr på min seng. Jeg var bevidstløs, og så vågner man op til det. Det er da klart, at det får en til at taenke over livet. Derfor tror jeg, de fleste vil sige, at jeg er en glad person. Jeg er bare glad for livet. Jeg har et godt liv.

Han virker også glad – optimistis­k kan man tilføje – når snakken falder på fremtiden for Folketinge­ts mindste parti.

Da Brian Mikkelsen meldte Erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen (51 år) regnes for at vaere regeringen­s rigeste medlem. Han har siddet i Folketinge­t siden 1994.

Hustruen Eliane Wexøe arvede i 2001 cirka 75 millioner kroner, som var opbygget i faderens handelsog byggefirma.

De aktuelle nøgletal viser, at hustruens selskaber stadig er saerdeles velpolstre­de.

Parret ejer desuden flere gaeldfri pragt-ejendomme: En 473 kvm Hellerup-villa ud til Øresund og et førsteraek­ke-sommerhus i Udsholt. Den offentlige vurdering på de to ejendomme lyder på i alt 25 millioner kroner.

Parret har to faelles børn – og to fra hustruens første aegteskab.

I perioden 2001-2011 var Brian Mikkelsen henholdsvi­s kultur-, justitsog økonomi- og erhvervsmi­nister. sig ind i partiet i Schlüterti­den, stemte hver fjerde dansker på K. Da han kom i Folketinge­t i 1994, havde partiet 27 mandater og i dag blot seks mandater.

– Hvad er gået galt?

– Vi er ikke fulgt med tiden og har vaeret for meget gammelmand­sparti. Vi kan ikke kun give vores mange interne slagsmål og dårlig kommunikat­ion skylden. Vi var for naive i udlaending­ediskussio­nen og for laenge om at komme med på dagsordner­ne om arbejdspla­dser, digitalise­ring og teknologi. Vi har ikke forstået, hvad de unge gerne vil.

– Men siden vi kom i regering, er vi gået frem i alle meningsmål­inger. Der er en mere positiv stemning omkring os. Når jeg står splitternø­gen ude i badet efter spinning, klasker folk mig naesten på numsen og siger ’hvor går det godt’.

– Hvornår får vi en konservati­v statsminis­ter igen?

– Jeg tror, at vi får en konservati­v statsminis­ter inden for et par valg. Det går godt for alle tre regeringsp­artier, og Det Konservati­ve Folkeparti er det naturlige samlingspu­nkt for det borgerlige Danmark.

– Så du tror på Pape som statsminis­ter inden for en otteårig periode?

– Ja. Det kunne jeg sagtens se. Han ville vaere en fantastisk statsminis­ter.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark