Ekstra Bladet

EMIREN FRA AARHUS FAENGSLET I HEMMELIG TERROR-SAG

I TO FAETRE BAG TREMMER: Begge maend har en lang historie med militant islamisme

- KRISTIAN KORNØ CARSTEN NORTON kkr@eb.dk; cno@eb.dk

To islamister fik 18. august ved retten i Aarhus forlaenget deres varetaegts­faengsling efter at have siddet bag tremmer i otte måneder i en mørkelagt, terrorrela­teret sag. Fristforla­engelsen foregik skriftligt og blev accepteret af de sigtede.

Den ene af de to maend er en berygtet 24-årig dansk-somalier A.H, som har vaeret i traeningsl­ejr hos terrorbeva­egelsen alShabab i Somalia.

A.H. bliver benaevnt emir og har gennem flere år boet i Aarhus, fordi han ifølge BBC er naegtet indrejse i Storbritan­nien på grund af relationer til ekstremism­e.

Somaliske rødder

Den anden er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r den 24-åriges faetter J.F., som tidligere er dømt for at radikalise­re flere Syrien-krigere i Storbritan­nien, som er draget til Mellemøste­n.

Faengsling­erne af de to maend med somaliske rødder er foregået for såkaldt dobbeltluk­kede døre, da myndighede­rne hemmeligho­lder alt om sagen.

Jyllands-Posten skrev tidligere på året, at de to maend er sigtet efter terrorpara­graffen, men det vil anklagemyn­digheden i Aarhus ikke be- eller afkraefte.

– Jeg kan ikke sige noget om nogen sigtelse. Men det er korrekt, at der er sket en forlaengel­se af varetaegts­faengsling­en i yderligere fire uger i en sag, der kører for dobbeltluk­kede døre, siger anklager Jacob Balsgaard.

Dansk-somalieren A.H.’s forsvarer, Michael Juul Eriksen, siger ligeledes til Ekstra Bladet, at han ikke kan kommentere sagen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark