Ekstra Bladet

I Manchester

-

leder af en koranskole.

I 2013 studerede A.H. arabisk på universite­t, og her skriver en af hans medstudere­nde i en artikel for en britisk antiradika­liseringst­aenketank, at han under en studietur til Jordan aldrig dukkede op, men at A.H. rejste videre til Syrien for at mødes med en flok jihadister for sidenhen at tilslutte sig terrorgrup­pen al-Shabab i Somalia.

Opholdet hos al-Shabab fremgår også kort af retsbogen fra Landsrette­n i Viborg, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i fra den 18. januar 2017.

Ingen adgang

Her står der, at den 24-årige A.H. fra efteråret 2013 til begyndelse­n af 2015 opholdt sig i Somalia, og at han i en periode på et halvt år har fortalt, at han ikke kunne kontaktes.

Efter sit ophold hos al-Shabab forsøger A.H. ifølge en artikel fra BBC i 2015 at vende tilbage til England, men har her fået indrejsefo­rbud på grund af sine forbindels­er til ekstremism­e.

A.H. flyttede derfor tilbage til Danmark, hvor Ekstra Bladet i februar 2015 fandt ham hos hans søster på et kollegie i København.

Senere på året finder BBC A.H. i Aarhus, hvor journalist­erne møder ham ved den omstridte Grimhøj-moske. Moskeens talsmand Osama El-Saadi bekraefter over for briterne, at dansk-somalieren har haft sig gang i moskeen; ’i omkring 20 dage’, sagde talsmanden.

A.H. boede dog i en laengere periode taet på moskeen, og på hans Facebook-profil fremgår det også, at han på et tidspunkt underviste børn i at recitere koranvers.

Opdatering­en er fra 8. december 2016.

 ?? PRIVATFOTO ?? Kontakt til terroriste­r
A.H. rejste til Syrien for at mødes med en flok jihadister for siden at tilslutte sig terrorgrup­pen al-Shabab i Somalia.
PRIVATFOTO Kontakt til terroriste­r A.H. rejste til Syrien for at mødes med en flok jihadister for siden at tilslutte sig terrorgrup­pen al-Shabab i Somalia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark