Ekstra Bladet

De berygtede søstre

-

Fire niqab-klaedte kvindeskik­kelser med maskinpist­oler og håndvåben traener skydning i en ramponeret bygning i Syrien.

Billedet blev i februar 2015 tweetet af den 24-årige dansk-somaliers A.H.’s to søstre Z.H. og S.H., som tog til den såkaldte islamiske stat og giftede sig med to jihadister. Britiske medier har fulgt de to tvillinger taet, fordi de kun var 16 år, da de stak af til Islamisk Stat i juni 2014, og fordi de har vaeret brugt aktivt i Islamisk Stats propaganda.

Radikalise­ret på nettet

Tvillinger­ne blev begge radikalise­ret på nettet, hvor de chattede med deres kommende aegtefaell­er, før de tog til Syrien. Forsknings­rapporten ’Till Martyrdom Do Us Part’ slår dog fast, at den 24-årige bror A.H. spillede en rolle i forhold til at få pigerne til at tilslutte sig Islamisk Stat.

’Ligesom mange kvindelige migranter til ISIS-holdt territoriu­m havde de to enaeggede tvillinger også en begyndende offline introdukti­on til ISIS ideologi ... den 21-årige bror er taenkt som den primaere påvirker i forhold til at introducer­e tvillinger­ne for ISIS’ voldelige, ekstremist­iske ideologi’, står der.

Tvillinger­nes aegtemaend var begge britiske jihadister, som er blevet draebt. 30. juli 2017 skriver The Manchester Standart, at tvillinger­ne indtager en ledende position blandt de udenlandsk­e kvinder i Islamisk Stat og har vaeret med til at rekruttere unge piger fra England.

Den ene har angiveligt også fået en søn.

 ??  ?? Z.H. og S.H. tog til den såkaldte islamiske stat og giftede sig med to jihadister.
Z.H. og S.H. tog til den såkaldte islamiske stat og giftede sig med to jihadister.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark