Ekstra Bladet

Den er jo helt gal

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Jeg kan slet ikke forstå det, VLAK- regeringen har gang i over for befolkning­en. Det er jo helt galt med deres finans-udspil.

Kongehuset får en mindre stigning i udbetaling­erne fra staten naeste år. Dronningen stiger fra et beløb på 81,2 millioner kroner i år til 84,6 millioner kroner naeste år. De øvrige medlemmer af kongehuset stiger fra samlet 27,6 millioner kroner i årpenge i år til 28,8 millioner kroner naeste år.

Står det til regeringen, skal registreri­ngsafgifte­n på biler skal saenkes, så den udgør 100 procent af hele bilens vaerdi uanset pris. Det vil betyde, at alle biler bliver billigere, men i kroner og øre vil det saerligt vaere de dyrere biler, der falder i pris. Noget af finansieri­ngen skal blandt andet findes ved at skaere på statens betaling til DSB. Konkret nedsaettes statens kontraktbe­taling til DSB med 207 millioner kroner i 2018, 415 millioner kroner i 2019, 622 millioner kroner i 2020 og 829 millioner kroner i 2021.

Det har ikke meget med velfaerd at gøre, at tage så mange penge fra den kollektive trafik. Det burde vaere omvendt – der burde bruges flere penge på både bus og tog trafik i hele Danmark.

Samtidig er det langt fra godt for klimaet at saenke afgiften for benzin- og dieseldrev­ne biler.

Regeringen vil også hente 300 millioner kroner i 2018 i den almene boligsekto­r som følge af planerne om at flytte realkredit­lån for 162 milliarder kroner over i staten. Besparelse­rne vil efter 2018 stige gradvist år for år til 1,4 milliarder kroner i 2025. Det er bare lidt af det, som er galt i det tåbelige finansudsp­il.

Er jeg den eneste i det her land, som er i chok og mener, at det er på tide med en regering, der virkeligt vil satse på velfaerd? Nicolai Sennels mener, at mange bandeprobl­emer bunder i religion. Det store problem ved kongelige skandalema­gere er, at vi ikke kan smide dem på porten, skriver Claes Kirkeby Theilgaard.

 ?? FOTO: /RITZAU/MORTEN LANGKILDE ??
FOTO: /RITZAU/MORTEN LANGKILDE
 ?? FOTO: /RITZAU/NANNA NAVNTOFT ?? Rune Olsen er i chok over regeringen­s finansudsp­il.
FOTO: /RITZAU/NANNA NAVNTOFT Rune Olsen er i chok over regeringen­s finansudsp­il.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark