Ekstra Bladet

Forfulgte mandfolk

- Jørgen Bulow Hansen Bygmarksve­j 22 Helsinge

Set i bakspejlet var det ikke småting, de amerikansk­e praesident­er Ronald Reagan og Donald Trump har måttet finde sig i under deres valgkampe. Ikke mindst vort eget DR’s fremfaerd har vaeret deprimeren­de. Som for eksempel da Mr. Reagan stillede op som praesident og blev gjort eftertrykk­eligt til grin; hvad havde en tidligere Hollywood-skuespille­r at gøre i verdens vigtigste embede?

Da praesident Reagan i naert samarbejde med Sovjets Gorbatjov fik muren revet ned og dermed afsluttet den kolde krig blev ingen af de to herrer aeret eller hyldet, som de havde fortjent.

I Reagans seksårige embedsperi­ode oplevedes en maerkbar forbedring i USA’s økonomi.

Et faktum som også blev forbigået i stilhed i vort lille land. Dette til trods for, at USA’s husholdnin­g, er garant for hele verdens velfaerd.

Mr. Trump oplevede noget lignende. I DR formodede man, at denne rapkaefted­e milliardae­r selvfølgel­ig ville tabe til Hillary Clinton. Nu har han siddet et halvt år og BNP er steget med 4 pct. Samtidigt er den ulovlige indvandrin­g staerkt faldende. Trump har givet Putin et håndtryk. USA har fortalt Nordkorea, at nu er graensen nået. Nu mangler vi blot, at FN beder Trump om assistance.

Hvorfor hader DR Donald Trump? Vi kan knapt se et debatprogr­am uden, at Trump skal kritiseres og nedgøres. Men det kan vel egentlig ikke overraske?

Som mange husker, har DR de seneste mange årtier, behandlet USA med skepsis – måske endda lige frem fjendtligt. Og USA’s fjender er omvendt blevet omtalt hensynsful­dt, måske endda naermest venligt. Dette til trods for, at USA er Danmarks betydeligs­te allierede i NATO.

Det kan man vist kalde politisk agitation – og endda helt åbent!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark