Ekstra Bladet

DET GIK BEDRE PÅ CYKEL ...

I3

- Ritzau

I går ramte Vuelta a España en af løbets hårdeste etaper, da de 175 kilometer fra Écija til Sierra de la Pandera skulle tilbagelae­gges.

Etapen bød på adskillige stigninger, og rytterne skulle blandt andet op ad den frygtede Alto Valdepeñas de Jáen-stigning i 1075 meters højde, inden finalen skulle foregå på La Pandera, som er en stigning, der straekker sig over 12 kilometer.

En af forhåndsfa­voritterne til etapesejre­n var polske Rafal Majka (Bora), og med cirka ti kilometer til mål stak han af fra Bart De Clercq (Lotto-Soudal) og Rui Costa (UAE) i front.

Feltet åd sig ind

Majkas holdkammer­at Patrick Konrad havde inden da gjort et kaempe stykke arbejde. Konrad satte et afsindigt tempo og førte Majka frem. Med ti kilometer igen slap han sin holdkammer­at, og lod Majka om at gøre arbejdet faerdigt.

Majka fik et hul på 1 minut og 40 sekunder til feltet, hvor blandt andre Alberto Contador (Trek), Chris Froome (Sky), Fabio Aru (Astana), Romain Bardet (AG2R) og Vincenzo Nibali (BahrainMer­ida) sad.

Men med godt samarbejde flere hold imellem begyndte feltet at aede sig ind på den førende polak, der trådte i pedalerne for en etapesejr. Polakken Rafal Majka kørte over stregen med forfølgern­e mere end 20 sekunder bagude efter den hårde 14. etape med de frygtede stigninger.

Med fem kilometer til mål havde han 1 minut og 20 sekunder til feltet. De sidste få kilometer af etapens sidste

stigning begyndte flere af løbets store navne at spille med musklerne. Romain Bardet forsøgte sig med et

angreb, og det samme gjorde Alberto Contador.

Det var først, da Nibali angreb, at hullet blev slået. Contador gik med, og snart kom Froome og Miguel Ángel López (Astana) op til dem. Med det samme slog Lopez kontra, og han stak af i jagten på Majka.

Men hullet til Rafal Majka var for stort, og polakken kunne haeve armene i triumf, da han passerede målstregen 26 sekunder før Miguel Ángel López.

Konrad satte et afsindigt tempo og førte Majka frem. Med ti kilometer igen slap han sin holdkammer­at

Det bliver endnu vaerre

Chris Froome beholder førertrøje­n, men Vincenzo Nibali formår at tage nogle få sekunder på briten, der nu er 55 sekunder foran.

Esteban Chaves mister sin podieplads efter den hårde etape, da den overtages af Wilco Kelderman (Sunweb).

Dagens Vuelta a Españaetap­e byder på 129,4 kilometer fra Alcala la Real til Alto Hoya de la Mora, som meget muligt kan blive endnu hårdere end gårsdagens etape.

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/ JAVIER LIZON ??
FOTO: /RITZAU/ JAVIER LIZON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark