Ekstra Bladet

Skaebnewee­kend

-

MONZA (Ekstra Bladet): Det anstrengte parforhold mellem McLaren og Honda har nået et afgørende øjeblik.

Om det bliver til skilmisse, eller om Toro Rosso og McLaren bytter motorlever­andører, vil stå klart, før weekenden er omme.

Både Formel 1’s ejere og de to teams designafde­linger kan efterhånde­n ikke traekke den laengere. De skal vide, hvilken motor der ligger i bilen til 2018-saesonen.

Paddocken i Italien har vaeret praeget af heftig mødeaktivi­tet, og Renault-ledelsen Jerome Stoll, Cyril Abiteboul samt Alain Prost gemte sig ikke vaek, når de gik til møder hos McLaren og Honda. Briterne og i saerdelesh­ed Fernando Alonso skulle efter snart tre års samarbejde have mistet den sidste rest af tålmodighe­d og tro på Hondas evner til at blive konkurrenc­edygtig.

– Det er meget komplicere­t. Der er flere brikker til dette puslespil. Nogle kontroller­er vi, og andre gør vi ikke, siger McLaren-chefen Zak Brown til Sky.

– Det kan stadig gå begge veje. Det er formentlig en af de største beslutning­er, McLaren nogensinde har truffet.

Vil ikke miste Honda

Alternativ­et er Renault, for både Mercedes og Ferrari har naegtet at levere til McLaren. Men det vil kraeve, at Toro Rosso naeste år kører med Honda, da franskmaen­dene kan ikke levere til flere teams, end de allerede gør.

Perspektiv­et i den aftale vil vaere, at Red Bull kan vente på, at japanerne får bygget en ordentlig motor. Når eller hvis det sker, skifter Red Bull til Honda og vil så vaere et fabrikshol­d.

På sigt er det ikke en holdbar løsning at vaere kunde hos Renault, efter at franskmaen­dene har købt deres eget team, når målsaetnin­gen er mesterskab­er. Formel 1’s ejere, Liberty Media, blander sig også i disse forhandlin­ger, for ingen parter ønsker at miste Honda.

Superstjer­nen Fernando Alonso stod for lidt af en Uvending på pressedage­n før weekendens grandprix – eller også var han bare godt instrueret af pr-folk før det velbesøgte pressemøde. Han afviste at have stillet ultimatum om, at han kun ville forlaenge med McLaren, hvis de fik en ny motor. Nu kunne han pludselig godt se en fremtid med Honda. Og det var pure opspind, når han af pressen var anklaget for at have parkeret sin racer for tidligt sidste weekend – om end han benytter den i Italien, fordi den intet fejlede.

– Nogle mennesker glemmer, at jeg har kørt og kaempet her i tre år. Jeg gav mit maksimum i starterne. Jeg skubbede en bil op ad bakke i Ungarn for at få en anden chance i kvalifikat­ionen. Jeg prøvede at køre i Bahrain med et braekket ribben. Når jeg laeser det, er folk ikke fokuserede på, hvad der virkelig sker, mener Alonso.

Sidste weekend var tonen en anden: Der var der kun én ting galt hos McLaren … og det var ikke bilen.

 ??  ?? Vanvittigt vådt
Haas-teamet havde en katastrofa­l kvalifikat­ion på Monza-banen. En ufrivillig­t flyvende Kevin Magnussen kvalificer­ede sig som nummer 15, mens teamkammer­at Romain Grosjean udgik, da han akvaplaned­e ned ad langsiden og ind i barrierern­e.
Vanvittigt vådt Haas-teamet havde en katastrofa­l kvalifikat­ion på Monza-banen. En ufrivillig­t flyvende Kevin Magnussen kvalificer­ede sig som nummer 15, mens teamkammer­at Romain Grosjean udgik, da han akvaplaned­e ned ad langsiden og ind i barrierern­e.
 ??  ?? Fernando Alonso er involveret i trekantadr­ama om, hvor han skal køre naeste år.
Fernando Alonso er involveret i trekantadr­ama om, hvor han skal køre naeste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark