Ekstra Bladet

Vi skal ikke tro, vi kan gå på vandet

-

Klokken var naesten fire om morgenen, før Åge Hareide faldt i søvn efter 4-0 triumfen mod verdensran­glistens nummer fem, Polen.

Han kan aldrig sove efter en kamp. Sådan har det altid vaeret. Også dengang han var aktiv. Nu er han landstraen­er, men tingene er stadig de samme.

Uret ringede allerede klokken otte lørdag morgen, hvor han straks begyndte at taenke frem mod naeste afgørende opgave: Udekampen mod Armenien i morgen i Jerevan.

– Vi kan ikke bruge sejren mod Polen til noget, hvis vi ikke vinder mod Armenien. Vi skal taenke på den gulerod, vi har foran os: To playoff-kampe og VM i Rusland, påpeger han.

Sporene fra tidligere udekampe mod Armenien skraemmer lidt. For to år siden spillede Danmark 0-0 efter en kamp, hvor holdet leverede en af de svageste praestatio­ner i mange år i en udekamp. To år tidligere – i 2013 – vandt Danmark kun 1-0 i kraft af den scoring, som Daniel Agger sikrede på straffespa­rk.

Vi kan ikke bruge sejren mod Polen til noget, hvis vi ikke vinder mod Armenien

Vi skal overfalde dem

Kasper Schmeichel var stort set arbejdsløs, da Danmark udraderede Polen i Parken. Landsholds­keeperen havde ikke én eneste redning i opgøret.

Ikke siden Danmark spillede en landskamp mod Malta for flere år siden har han haft så lidt at lave.

– Vi skal spille med samme attitude og samme intensitet mod Armenien. Vi skal overfalde dem, som vi gjorde mod Polen. Spiller vi, som vi gjorde fredag, kommer vi til at give alle hold i verden problemer, siger Kasper Schmeichel.

Landsholde­t rejste i går eftermidda­g med den chartrede SAS-maskine direkte til Jerevan med planlagt ankomst ved 18-tiden.

Landstraen­eren har alle 23 spillere klar, og efter planen skal de traene på kampbanen i dag og spille i morgen aften klokken 18.00.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark