Ekstra Bladet

JEG HAR ALDRIG HAFT DET STORE TALENT

VIBORG-LEGENDENS NYE LIV: Søren Frederikse­n huskes for sine 139 Superliga-mål, to DM-titler og et taet forhold til Viborg FF. I dag trives den tidligere Superliga-topscorer uden for fodboldban­en – i hvert fald indtil videre

- ARKIVFOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Det kom som et chok for alle i Viborg og omegn, da klubikonet Søren Frederikse­n i foråret 2016 meldte ud, at han ikke fortsatte som assistentt­raener i Viborg FF efter otte et halvt år i klubbens traenersta­b.

I sin aktive karriere gjorde Søren Frederikse­n sig også bemaerket i domkirkeby­en ved at score 79 mål i 182 Superliga-kampe for de grønblused­e. Sådan en statistik forvandler en spiller til en klublegend­e.

Jeg skulle jo reelt have lavet 200 Superliga-mål

Men alligevel valgte den altid glade og karismatis­ke Søren Frederikse­n altså at lade sig skille fra sin hjerteklub inden begyndelse­n på sidste saeson for at prøve et liv uden for fodbolden for første gang siden sommeren 1990, dengang Peter Rudbaek hentede den unge, målfarlige angriber fra Frederiksh­avn.

– Det var ganske enkelt det rigtige tidspunkt at forlade Viborg FF og traede uden for fodboldens rampelys. Jeg havde vaeret med i gamet i så mange år, at det nok var sundt at prøve noget nyt. Min mavefornem­melse sagde mig, at jeg ikke skulle forlaenge min kontrakt, siger Søren Frederikse­n.

Ingen personlig succes

Ekstra Bladet møder 44-årige Søren Frederikse­n godt et år efter beslutning­en om at traede ud af fodboldver­denen. Han har dog ikke helt kunne slippe sport, selv om han nu har taget skridtet fra grønsvaere­n om bag bardisken.

Her hjaelper han til på den nyåbnede sportscafé i Silkeborg, Café Bet25, hvor også den tidligere kollega Christophe­r Poulsen møder kunderne.

– Jeg er her et par gange om ugen, og jeg tror, det er meget sjovt for kunderne, at der er et par kendte ansigter her. Nu er det Christophe­r, der er her på fuld tid, men han har også et bedre navn i Silkeborg, end jeg har, siger Søren Frederikse­n med sit velkendte grin.

Uden at have foretaget en rundspørge i Silkeborg kan Søren Frederikse­n have ret.

For selv om angriberen var med til at vinde både guld og bronze med Silkeborg i 1994-1995, blev det aldrig til den store personlige succes i Søhøjlande­t for Frederikse­n, der efter halvanden saeson skiftede tilbage til de trygge rammer i Viborg FF.

– Tiden i Silkeborg var måske meget sigende om min karriere. Heine Fernandez og Allan Reese stod foran mig i køen, fordi de var bedre, og det kan jeg godt se den dag i dag.

– Jeg har aldrig haft det store talent og de åbenlyse spidskompe­tencer, og derfor blev det heller aldrig til et udlandseve­ntyr for mig, siger Søren Frederikse­n, der

Det aergrer mig da stadig, at jeg aldrig fik prøvet mig af i Europa

dog trods alt scorede 139 Superliga-mål i sin karriere og først i sidste saeson blev overhalet på all time-topscorerl­isten af Morten ’Duncan’ Rasmussen.

– Jeg er da stolt af min karriere i Superligae­n. Og jeg beviste da også i fire fantastisk­e år i AaB, at jeg ikke behøvede at have en grøn trøje på for at score mål. Men én af grundene til, at jeg nåede 139 mål var jo, at jeg aldrig blev solgt til udlandet.

Det var kun rigtig taet på to gange, og den ene gang sagde Søren Frederikse­n selv nej til et lukrativt tilbud fra Israel, og den anden gang trak Panathinai­kos følehornen­e til sig i 11. time.

– Det aergrer mig da stadig, at jeg aldrig fik prøvet mig af i Europa, men jeg var ikke god nok. Jeg skulle jo reelt have lavet 200 Superliga-mål, men jeg braendte alt for mange chancer, siger Søren Frederikse­n.

Ny levevej

Det blev aldrig til den guldranded­e kontrakt i udlandet for Søren Frederikse­n, der med egne ord kunne have gjort sig økonomisk uafhaengig resten af livet, hvis han havde skrevet under på en treårig kontrakt med Tel Aviv i Israel.

Men efter samråd med familien takkede den notoriske målscorer nej til opholdet og fortsatte i stedet med at hagle mål ind i den danske Superliga resten af karrieren.

Derfor skulle Søren Frederikse­n også finde en ny levevej, da han stoppede samarbejde­t med Viborg FF sidste sommer. Han valgte at skifte de forblaeste traeningsb­aner ud med en plads i saelgerbil­en – med saelgermap­pe under armen i stedet for traeningsk­egler.

Jeg er da stolt af min karriere i Superligae­n

Min mavefornem­melse sagde mig, at jeg ikke skulle forlaenge

– Jeg har altid elsket at møde nye mennesker, og derfor passer jobbet som saelger mig rigtig fint. Jeg kører fire dage om ugen for et firma ved navn Alticare i Viborg, som forhandler produkter til vedligehol­delse og reparation af bygninger. Det siger sig selv, det er noget helt andet end livet i fodboldver­denen, men jeg er rigtig glad for mit nye liv, fastslår Søren Frederikse­n.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: /RITZAU/RUNE AARESTRUP PEDERSEN ?? Søren Frederikse­n kommer ikke til at saette sig på Viborgs traenerbae­nk igen – hverken som chef eller assistent.
ARKIVFOTO: /RITZAU/RUNE AARESTRUP PEDERSEN Søren Frederikse­n kommer ikke til at saette sig på Viborgs traenerbae­nk igen – hverken som chef eller assistent.
 ??  ?? Søren Frederikse­n jubler efter et af sine mange mål i Viborg-trøjen.
Søren Frederikse­n jubler efter et af sine mange mål i Viborg-trøjen.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? To kendte herrer bag disken i Cafe Bet25 i Silkeborg. Christophe­r Poulsen (tv.) og Søren Frederikse­n (th.) har begge en fortid i både Silkeborg IF og Viborg FF.
FOTO: ERNST VAN NORDE To kendte herrer bag disken i Cafe Bet25 i Silkeborg. Christophe­r Poulsen (tv.) og Søren Frederikse­n (th.) har begge en fortid i både Silkeborg IF og Viborg FF.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Målraeven Smilet er altid stort hos Søren Frederikse­n, der i dag arbejder helt uden for fodboldver­den.
FOTO: ERNST VAN NORDE Målraeven Smilet er altid stort hos Søren Frederikse­n, der i dag arbejder helt uden for fodboldver­den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark