Ekstra Bladet

Sønnen går i fars fodspor

-

Selv om Søren Frederikse­n ikke laengere gør sig på diverse fodboldsta­dions, er familienav­net alligevel repraesent­eret fornemt på grønsvaere­n.

Den tidligere Superligat­opscorers søn, 16-årige Emil Frederikse­n, har nemlig gang i en lovende karriere i den hollandske klub Heerenveen. Det yngste skud på Frederikse­n-fodboldsta­mmen flyttede i januar på egen hånd til Holland, og her er stortalent­et allerede ved at skabe sig et navn på Heerenveen­s U19-mandskab, ligesom den unge Frederikse­n har U17-landskampe under baeltet:

– Han er heldigvis meget dygtigere end sin far og en helt anden type. Emil er både staerk teknisk og en klog fodboldspi­ller. Det var jeg sateme ikke, griner Søren Frederikse­n, inden han slår over i en mere seriøs tone:

– Emil ønskede braendende at forfølge drømmen om at blive fodboldspi­ller, og derfor fik han lov til at rykke til Heerenveen, hvor de tager godt hånd om ham. Jeg har aldrig presset på, for at han skulle blive profession­el fodboldspi­ller, men jeg støtter ham naturligvi­s, og vi besøger ham så ofte, vi kan og hjaelper ham på alle mulige måder.

Og hvem ved, måske stopper familien Frederikse­ns måltotal i Superligae­n ikke ved de 139:

– Jeg håber da, at han kan slå igennem i Holland, men ellers må vi se, hvad fremtiden bringer for ham, lyder det fra den naestmest scorende spiller i hele Superligae­ns historie.

Han er heldigvis meget dygtigere end sin far

 ?? FOTO: SC HEERENVEEN ?? Søren Frederikse­n er stolt over sin sønnen Emil, der er på ungdomskon­trakt i hollandske Heerenveen.
FOTO: SC HEERENVEEN Søren Frederikse­n er stolt over sin sønnen Emil, der er på ungdomskon­trakt i hollandske Heerenveen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark