Ekstra Bladet

BILFORHAND­LER: – VI ER BLEVET GJORT TIL GIDSLER

Forhandler­en ser helst, at en løsning kommer hurtigt

- NIELS FRIIS

- Siden sidste torsdag er bilsalget gået i stå. Der kommer kunder i forretning­en, som er interesser­et i at købe bil, men de vil ikke handle, siger Asbjørn H. Jensen, Skodaforha­ndler i Brøndby, til Ekstra Bladet.

Siden det af Politiken blev afsløret, at regeringen ville foreslå en aendring af registreri­ngsafgifte­n, har det ifølge Skoda-forhandler­en vaeret småt med bilsalget.

- Vi har solgt få Skoda Citigos siden sidste torsdag, fordi der var nogle, der gerne ville have bilerne nu. Men det er jo også biler i den klasse, hvor der kun vil vaere et par tusinde at spare, siger han.

Det tager hårdt på bilforhand­lerne, når registreri­ngsafgifte­n er til debat, fortaeller han.

- Vi har det slemt ved ikke at kunne saelge biler. Vi skal gå og vente på, at de bliver enige om et eller andet derinde, og mens det sker, sidder vores saelgere med armene over kors, siger forhandler­en Asbjørn H. Jensen til Ekstra Bladet.

Fart på

Regeringen har i udspillet, som de fremlagde tirsdag, understreg­et, at den vil forsøge at finde frem til en løsning på registreri­ngsafgifte­n hurtigt.

Det glaeder Autobranch­en Danmark.

Mens det sker, sidder vores saelgere med armene over kors

- Det er godt at se, at regeringen har lyttet til vores advarsler om, at der er brug for hurtig handling, og vi vil presse hårdt på for, at statsminis­teren lever op til sit løfte om at få det afsluttet hurtigt. Bilsalget må ikke strande i de politiske forhandlin­ger, siger Gitte Seeberg, Bilsalget hos Skoda i Brøndby er gået i stå, siden det kom frem, at registreri­ngsafgifte­n måske aendres. administre­rende direktør i Autobranch­en Danmark, til Ekstra Bladet.

Men trods regeringen­s planer om at få forslaget hurtigt igennem, er det ikke sikkert, det kommer til at gå sådan.

Danmarks Radio kan fortaelle, at samtlige partier i rød blok ikke vil støtte forslaget, da de ønsker en teknisk omlaegning af registreri­ngsafgifte­n, der tilgodeser biler, som kører langt på literen og har en høj sikkerhed.

De politiske forhandlin­ger, som først skal til at gå i gang nu, gør ondt på bilsalget, lyder det fra Asbjørn H. Jensen.

- Vi har ikke noget at indvende mod, at der bliver aendret i registreri­ngsafgifte­n, men for os er det vigtigt, at det bliver forhandlet på plads lynhurtigt. Hurtighede­n er vigtigere end resultatet. Vi skal have fart på, siger han til Ekstra Bladet.

- Der findes jo også saelgere, der er provisions­lønnede, og de er under yderligere pres. Vi er en branche, der er blevet gjort til gidsler, siger han.

 ?? FOTO: SKODA BRØNDBY ??
FOTO: SKODA BRØNDBY

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark