Ekstra Bladet

SEKS GRUNDE TIL AT KONG CHRISTIAN STRÅLER

-

SKARPHEDEN

Når man som Christian Eriksen spiller i en offensiv position, skal man vaere målsøgende og målfarlig. Det kneb det med før i tiden i landsholds­regi, mens han altid har strålet på klubholden­e. Men Åge Hareide har formået at placere kreatøren i en sådan position, at Danmark får maksimalt ud af hans offensive kvaliteter.

LEDERSKABE­T

Han er ikke den, der råber mest op på banen. Han lader fødderne tale. Og det er på den måde, han udfører sit lederskab på banen. Som den stille og tilbagehol­dende type, han er, har han ikke potentiale som anfører. Men han leder holdkammer­aterne på sin egen facon.

SPILLESTIL­EN

På klubholdet i Tottenham har spillestil­en i flere år vaeret meget direkte. Det samme er nu tilfaeldet på landsholde­t, hvor det er tydeligt at se, at han føler sig langt bedre tilpas, fordi han i langt flere tilfaelde end tidligere spiller centralt på banen og ofte har front mod modstander­ens mål. Tidligere kunne han godt ligge og flagre ude i venstre side.

MODENHEDEN

Han er efterhånde­n blevet 25 år og har prøvet en del. Både i landsholds­regi og på klubholdet. Han har samtidig udviklet sig spil, sin fysik og har fået en mental robusthed, der medfører, at det enorme pres, han er under i alle kampe, ikke påvirker ham synderligt.

FYSIKKEN

Han var en tynd splejs, da han fik sit gennembrud. Siden er han blevet stor og staerk. Fire år i Premier League har gjort ham fysisk staerk på en sådan måde, at det ikke er ham, der bare lige bliver skubbet vaek i naerkampen­e.

TEKNIKKEN

Han har altid vaeret hurtig fra tanke til handling. Men de tekniske faerdighed­er og spil-intelligen­sen er blevet udviklet i en sådan grad, at han er blevet dygtigere til at forudse, hvad der vil ske. Mod Polen var han også dygtig til at opfange alle andenbolde og returbolde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark