Ekstra Bladet

Slip af med oppustet mave

-

Kender du det: Om morgenen er maven flad og du føler dig godt tilpas, men med indtagelse­n af mad i løbet af dagen, bliver en følelse af oppustethe­d mere og mere maerkbar.

Stadig flere mennesker i alle aldre lider af faenomenet ballonmave med luft i maven, murren og oppustethe­d som følge af dårlig fordøjelse.

Stress, fed mad, for lidt motion og for megen alkohol er nogle af de faktorer i danskernes hverdag, som giver udspilet mave og usundt fedt om livet.

Hvorfor får man topmave?

For megen fed mad og en hverdag med stillesidd­ende arbejde får tarmene til at arbejde langsomt, hvorved afføringen hober sig op.

Ophobning af affaldspro­dukter i tyktarmen saetter gang i en gaeringspr­oces, som udvikler en raekke forskellig­e luftarter, og det er disse luftarter, der spiler maven ud. Man taler også om faenomenet »gaermave«. Mange er nødt til at slaebe sig hen på sofaen efter aftenmålti­det, fordi det er det eneste, de kan overkomme. Det bliver nemt til en negativ spiral, hvor problemer med maven er en uheldig konsekvens af noget så almindelig­t som at spise et måltid mad, hvilket jo ellers helst skulle vaere en fornøjelse.

Hurtige kulhydrate­r gaerer og saetter sig på maven

De hurtige kulhydrate­r er de største syndere i danskernes køkken. Hvidt brød, kager, ris, kartofler, osv. virker som benzin på gaeringspr­ocessen i maven. Derudover saetter hurtige kulhydrate­r sig som fedt på maven, fordi de får blodsukker­et til at stige over kort tid.

Saet gang i fedtfordøj­elsen

Har man først fået usunde fedtdepote­r på maven kan de vaere svaere at komme til livs. Hvis du gerne vil slippe for mavegener, så skal du saette gang i fedtfordøj­elsen. Macoform er et unikt naturmidde­l til alle, som døjer med maven. Produktet indeholder en unik sammensaet­ning af planterne artiskok og maelkebøtt­e, der hver isaer arbejder på forskellig­e måder i maven.

Afhjaelper oppustethe­d

Artiskok indeholder nogle saerlige fedtaktive stoffer, der understøtt­er lever- og galdesyste­met og stimulerer fedtfordøj­elsen.

Artiskok afhjaelper dermed fordøjelse­sbesvaer, murren i maven og oppustethe­d.

Sund mave i balance

Derudover indeholder Macoform aktive stoffer fra maelkebøtt­e, som bidrager til en sund mave i balance.

Produktet har en bred virkning og kan derfor bruges mod mange typer af problemer med maven.

Laes mere på www.wellvita.dk

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark