Ekstra Bladet

Brandudsal­g på vej

Designer-varer skal saelges til spotpriser, mens oprydnings­arbejdet er i fuld gang

- LAURA A. HELLENSBER­G FOTO: STINE TIDSVILDE lah@eb.dk

Det vides endnu ikke, hvornår Illum igen slår dørene op, men det starter med et brandudsal­g af de skadede varer. En sommerfest på tagterrass­en i Illums Bolighus blev en dyr affaere. Bolighuset­s ansatte vågnede op til en trist nyhed om deres arbejdspla­ds søndag morgen.

Med tømmermaen­ds-ramte hoveder kunne de konstatere, at der havde vaeret brand i stormagasi­net, og at skaderne var omfattende.

Henrik Ypkendanz, administre­nde direktør for Illums Bolighus, oplyser, at man taler om skader for et tocifret millionbel­øb.

– Da vi gik fra festen, så alt fornuftigt ud, så vi er naturligvi­s chokerede, siger Signe Molls, marketingc­hef i bolighuset.

Ifølge hende er det ikke branden, der har gjort mest skade. Slukningsa­rbejdet har forvoldt store skader på de mange varer, der befandt sig på de tre etager.

– Der var slet ikke ild i varerne, men der er en masse vand- og røgskader, siger hun og viser rundt på de berørte etager.

Hun forklarer, at ikke nok med, at slukningsa­rbejdet forårsaged­e en del vandskade, røg der også et vandrør, der afgav vand i tre timer ud over varerne.

Det, der har taget størst skade, er dynerne, som vandet har stået ned på i tre timer – og designermø­blerne.

– Vores klassiske danske designmøbl­er har stået på den øverste etage og er desvaerre noget af det, der har taget mest skade, siger Signe Molls.

Mulig årsag til brand

Ifølge efterforsk­ningsleder Robert Hansen fra brandsekti­onen hos Københavns Politi skyldes branden formentlig en ’uforsigtig­hed’.

– Ilden er opstået på tagterrass­en ved traegulvet, og branden ser ud til at skyldes uforsigtig­hed, siger han.

Brandtekni­kere på stedet har konstatere­t, at ilden bredte sig fra terrassen og gennem tagkonstru­ktionen til rummene nedenunder.

Brandudsal­g

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. Signe Molls fortaeller, at de regner med at holde et ’brandudsal­g’ i slutningen af ugen. Her kan man som kunde vaere heldig, at de påvirkede møbler, puder og så videre vil blive solgt til omkring 50 procent af den oprindelig­e pris.

Hun fortaeller også, at Illums Bolighus er godt forsikret.

– Heldigvis er vi velforsikr­et som butik, og forsikring­en daekker, siger hun.

Hun ved ikke, hvornår butikken igen står klar til at modtage kunder, da det er op til forsikring­sselskabet. Ilden startede på et traegulv på tagterrass­en efter en sommerfest, der så gav lidt anderledes tømmermaen­d. Ilden brød gennem tagkonstru­ktionen til etagen under. Personale og håndvaerke­re har nok at se til efter branden i Illum Bolighus.

Der var slet ikke ild i varerne, men der er en masse vand- og røgskader

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark