Ekstra Bladet

Lovede samme pris ’for altid’

Oister haever prisen på sine ’for altid’-abonnement­er – det er en ren tabersag, mener Forbrugerr­ådet Taenk

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Kunderne hos teleselska­bet Oister laegger ikke fingrene imellem, når de i disse dage nedkalder eder og forbandels­er over selskabet:

’Tag jer sammen – fyld jeres hjemmeside med et stort UNDSKYLD – og skriv en ny mail til os kunder med ’samme pris for altid – at I virkelig undskylder, I løj og førte os bag lyset, samt det selvfølgel­ig aldrig vil gentage sig fremover’, skriver Finn Nissen på Trustpilot.

’En prisstigni­ng kan altid komme, men Oister lovede det modsatte, og det er jo så deres trovaerdig­hed, der så røg der’, konstatere­r Jesper Christense­n.

Lovede evige priser

Oister har ellers flere gange scoret kunder på at udbyde abonnement­er, hvor man tydeligt lover, at prisen er for altid. Det er sket med omfattende hvervekamp­agner hvert år fra 2012 til 2015.

Forleden fik samtlige Oister-kunder dog en kryptisk besked om, Oister nu vil gøre sine abonnement­er mere simple og fjerne et administra­tionsgebyr på syv kroner om måneden.

Men samtidig haeves priserne med ti kroner. Samlet ekstraudgi­ft: tre kroner om måneden.

Og strider jo klart imod løfter om, at samme pris gaelder for altid.

En principiel sag

Hos Forbrugerr­ådet Taenk er man helt på linje med de vrede kunder. Oister sidder ganske enkelt med en regulaer tabersag:

– Hvis man lover kunderne et ’for-altid’-abonnement, skal man naturligvi­s holde det løfte. Gør man ikke det, er det vildledend­e markedsfør­ing, som kunderne kan klage over til Forbrugero­mbudsmande­n. Og til Teleankena­evnet hvis de vil have en kompensati­on.

– Og selv om der her er tale om en beskeden prisstigni­ng, mener jeg, at sagen er så principiel, at man naturligvi­s skal klage til Oister og forlange, at de holder det, som kunderne er blevet lovet, siger Ilyas Dogru, der er politisk rådgiver i Forbrugerr­ådet Taenk.

På tynd is

Han mener samtidig, at Oister bevaeger sig på juridisk meget tynd is:

– Man kan ikke bare love noget for at traekke kunder ind i butikken og så lave det om bagefter. Det er helt uacceptabe­lt.

Hvis man er ramt af Oisters kovendig, er der ifølge Ilyas Dogru kun en ting at gøre:

– Vores råd til dem, der er utilfredse med Oisters opførsel, er, at de undersøger markedet igen og finder den bedste pris.

– Der er ingen grund til at blive hos Oister, hvis man føler sig dårligt behandlet og kan få en bedre kundeservi­ce og et tilsvarend­e abonnement et andet sted.

 ?? PR-FOTO ??
PR-FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark