Ekstra Bladet

Derfor gik det helt i fisk

- LARS SEJR ls@eb.dk

Straffen for på egen hånd at have udforsket den ’øde’ ’Robinson’-ø, var at Michael Backer, Mathias Lynge og Andreas Jensen røg i et ø-råd, hvor der kun kunne stemmes på dem. – Ja, vi fik en fisk, vi ikke burde have taget imod, men motivation­en var vaek.

Sådan lyder det fra Michael Backer, der sammen med Mathias Lynge og Andreas Jensen i mandagens afsnit af ’Robinson Ekspeditio­nen’ blev afsløret i at tage imod en fisk fra en fiskerland­sby på øen. Hvilket er strengt forbudt.

Men ifølge de to ’Robinson’-veteraner er sandheden ikke helt, som den er blevet udlagt af produktion­en og TV3.

– Jeg har det lidt svaert med ordet ’tiggede’. Det var ikke, hvad der skete. Vi vågnede en tidlig morgen, mens alle sov, og besluttede os for at udforske øen og prøve at finde mad. Vi drog ud og opdagede efter nogen tid denne her lille landsby, siger Michael Backer.

Samme melding lyder fra Mathias Lynge.

– Jeg ved godt, at TV3 skal saelge denne historie. Men at sige vi har tigget os til fisk er Michael Backer måtte stå skoleret for blandt andre ekspeditio­nsleder Jakob Kjeldbjerg, men fortryder intet. forkert. Det kunne aldrig falde mig ind. Vi fik den tilbudt af en sød dame. De er meget gaestfri i Filippiner­ne, siger han.

At der pludselig dukkede en fiskerland­sby op kom som en overraskel­se for trioen, der troede, at de befandt sig på en øde ø.

– Vi gik over for at sige hej vi var pisse nysgerrige. Det var eventyr, og vi følte os som opdagelses­rejsende. Vi spurgte om en smøg og blev inviteret ind i en lille hytte. Lige inden vi skulle til at gå, kom der den mest venlige lille

dame og tilbød os en fisk. Jeg troede seriøst, jeg så syner. Vi var alle så hamrende sultne, og vi besluttede os bukkende for at takke ja til fisken, fortaeller Michael Backer og fortsaette­r:.

– Vi vidste alle tre, at vi ikke kunne beholde den, hvis vi kom tilbage og sagde, at vi havde fået den, så vi blev enige om at fortaelle, at vi havde fanget den. Ja, det var mod reglerne, men vi havde haft nogen kontrovers­er med produktion­en. Vi følte os snydt og mistede motivation­en fuldstaend­igt. Det gjorde, at vi fik en lidt ’os mod dem’-følelse, og bare ville have vores eget eventyr, siger Michael Backer.

Samme melding lyder fra Mathias Lynge, men hvad problemern­e mellem den staerke duo og produktion­en praecis bestod af, ønsker de ikke at uddybe på nuvaerende tidspunkt.

Ude af proportion­er

Michael Backer understreg­er, at de ikke prøver at løbe fra ansvaret. Han står ved, at de brød reglerne, men siger, at motivation­en ganske enkelt var vaek. Michael Backer afviser samtidig, at han snød, da han deltog i ekspeditio­nen første gang i 2013.

– Sidst jeg var af sted, kørte samarbejde­t med produktion­en perfekt. Jeg havde intet at brokke mig over og var dybt fokuseret på at vinde, understreg­er han. Også Mathias Lynge afviser, at have snydt i sin første ekspeditio­n:

Bare en leg

– Du kan spørge alle fra ’Robinson 2016', om jeg har gjort noget lignende før. Svaret vil vaere et tydeligt nej.

I Ekstra Bladet i går langede såvel programmet­s producent som redaktør ud efter de to ’Robinson’-veteraner og kaldte haendelsen ’super unfair og usportslig­t’.

Michael Backers replik lyder: – De blaeser det lidt ud af proportion­er og gør det til en større historie, end det i virkelighe­den er. Men det er jo tv. Og folkene bag har jo store armbevaege­lser.

Hverken Mathias Lynge eller Michael Backer fortryder den ’forbudte’ fiks, selv om den fik konsekvens­er i form af et ekstraordi­naert øråd, hvor der kun kunne stemmes på Michael Backer, Mathias Lynge og Andreas Jensen.

– Jeg prøver at gå gennem mit liv uden fortrydels­e. Jeg vil begå fejl, laere af dem og blive klogere hver dag. Men ikke fortryde. Det er spild af liv. Husk nu, at det bare er en leg, siger Michael Backer.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Andreas Jensen, der som en direkte konsekvens af deres handling måtte forlade ekspeditio­nen efter en afstemning i ø-rådet.

Det er jo tv. Og folkene bag har jo store armbevaege­lser

 ?? FOTO: TV3 ??
FOTO: TV3
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark