Ekstra Bladet

MÅLMONSTRE­T

-

Koryans krydsermis­sil sejlede ind bag Kasper Schmeichel, lå den lige på den flade. Hvor var det bare typisk dansk.

Nu kunne den fantastisk­e og medrivende sejr mod Polen skylles lige ud i et armensk lokum, hvor VM-drømmen i øvrigt kunne rutsje samme vej.

DA RUSLAN NEJ. MEN NAE

Et ikke vanvittigt velspillen­de dansk landshold var heldigvis mentalt rustet og opildnet af de nye muligheder i gruppen.

Når armenierne samtidig virkede rystende usikre på bolde i et par meters højde, virkede det helt naturligt, at det udlignende mål faldt efter et indlaeg.

Dalsgaard, der også skyldte for Armeniens første mål, der smed den laekre kugle ind i feltet, og så viste Thomas Delaney endnu en gang, hvor fremragend­e han er til at komme med i feltet.

Stensikker­t sat ind – og Werder Bremen-spilleren bliver bare vigtigere og vigtigere for Åge Hareides mandskab.

Med et dommerdags-hug til 3-1 og hovedstøde­t til 4-1 viste Thomas Delaney, hvilken målnaese han OGSÅ er i besiddelse af.

DET VAR HENRIK

helt målløs over den topscorer-attitude, der lige pludselig også strålede fra det blodtuds-ramte monster med vat i naesen.

Danmarks vigtigste mand mod Armenien, den største profil og som saedvanlig en krigerinds­ats af midtbanema­nden. Landsholde­ts jernmand og lunge.

En indpisker af Guds nåde – og det må vaere en sand fornøjelse at spille sammen med en mand, hvor man ved, at der altid bliver lagt 110 procent i indsatsen.

Et baest på en fodboldban­e – på den fede måde! Lige praecis en type spiller, man kun kan holde af og kan samle danskerne om landsholde­t.

JA, MAN SAD NAESTEN

havde Christian Eriksens med sin vanvittige flødefod og tusindvis af traeningst­imer i bagagen sendt en forrygende flot frisparksm­ål i kassen. Fra en vis distance, skulle jeg hilse og sige.

Ikke Eriksens vildeste landskamp, men igen tog han ansvar og fik udbytte. Nå, sejren kom i hus mod et ikke helt ueffent Armenien-mandskab, og det var det vigtigste. De tre point holder os inde i VM-kampen til de sidste kampe mod Montenegro og Rumaenien – og her er der formentlig stadig ikke plads til fejltrin.

Så kan det vaere, at Danmark snubler i et komplicere­t toer-regnskab, men dels ser det regnestykk­e også mere fornuftigt ud end laenge, og dels skal den forbandede andenplads lige i hus først!

INDEN DA

virkelighe­den et før og efter Polen. Før nedsabling­en af polakkerne var tanken om det danske landshold nogenlunde lige så opløftende som at se tapet skalle af vaeggen og interessen praecis lige så stor.

Ja, VM i Rusland virkede som en by i … nå ja, men altså: Hvad fa’en skulle vi egentlig der?

Efter fodboldopv­isningen i Parken, der sendte alle pensionere­de klaphatte tilbage i bybilledet, er situatione­n den diametralt modsatte: Nu skal Danmark sgu da til VM. Åge Hareides hold indeholder så meget talent, så meget potentiale, at niveauet fra Polens-sejren ikke bør vaere en enlig svale, men noget, denne landsholds­trup bør straebe efter hver gang.

Der var sjaeldent panik over det danske spil i Jerevan, og der var god tålmodighe­d, da Eriksen havde bragt Danmark på 2-1, men det viste også, at mod en modstander, der står lavt, skal Danmark stadig have udviklet nogle redskaber til at dirke sådan en defensiv op.

DER FINDES I

hele ikke fungerede på samme højtydende tandhjul mod Armenien som mod Polen, har Åge Hareide fundet frem til sin formation. Det giver tryghed og udvikler de indbyrdes relationer på holdet.

Det kom sent, måske for sent, i denne VM-kvalifikat­ion for Åge Hareide, hvor der er blevet eksperimen­teret meget, men bedre sent end aldrig.

Redningsak­tionen for en VM-billet er sat i gang med hele Danmark som heppekor.

Nu skal jobbet bare gøres faerdigt!

SELV OM DET

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark