Ekstra Bladet

DF’s togbisse: Regeringen afslog vores invitation

-

Det lignede en voldsom provokatio­n, da Dansk Folkeparti­s erfarne transporto­rdfører, Kim Christians­en, sammen med Socialdemo­kratiet, Enhedslist­en, SF og de radikale i går holdt pressemøde om det nye togforlig uden om regeringen.

Dels skete det midt under førstebeha­ndlingen af regeringen­s finanslovs­forslag – og dels foregik det i socialdemo­kraternes gruppevaer­else på Christians­borg.

– Hvorfor gjorde I det ikke onsdag? gjort. Eller lagt det fredag eller om 14 dage. Jeg har ikke haft nogen udspekuler­et taktik, men det var den dag, alle kunne. Vi synes, at det er et godt tidspunkt, forsikrer Kim Christians­en med pokermine.

– Kan du forstå, hvis regeringen opfatter det voldsomt provokeren­de, at I går ind i det forlig?

– Vi har haft møder med transportm­inisteren. Men regeringen negligerer nogle gange, at der er et flertal i forhold til Togfonden.

– Jeg så allerhelst, at regeringen samlede en breds kreds af partier, så vi kunne lave en langsigtet trafikafta­le. Det har jeg foreslået transportm­inisteren (Ole Birk Olesen, red.). Regeringen har vaeret inviteret. Men det har knebet lidt med lysten. Og så er man nødt til at bruge det flertal, vi nu engang har. Regeringen og DF har ikke altid sammenfald­ende synspunkte­r, så det vil ramme dem en gang i mellem.

– Regeringen har spillet ud med lavere takster over Storebaelt. Kan vi også forvente et flertal uden om regeringen på det punkt?

– Det ved jeg ikke. Men DF’s holdning er, at det er for tidligt at nedsaette taksterne. Man skulle hellere vente tre år og først få etableret det tredje motorvejss­por over Fyn. Så der er plads til de 4000 ekstra biler, man forventer, der vil komme. Vi er ikke imod en takstnedsa­ettelse, men regeringen prøver at løse opgaven bagfra.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Staekket
DF og S har endnu en gang sat Lars Løkke uden for indflydels­e i en vigtig sag.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Staekket DF og S har endnu en gang sat Lars Løkke uden for indflydels­e i en vigtig sag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark