Ekstra Bladet

DUKKER HAN MON OP PÅ JOB?

INTET NYT FRA HOFFET: Ingen ved endnu, om prins Henrik har overskud til at fortsaette sit arbejde i det hav af foreninger og organisati­oner, han er protektor for

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD PERNILLE CHRISTENSE­N rms@eb.dk; pc@eb.dk

Selv om prins Henrik for halvandet år siden gik på en form for pension, er han fortsat protektor for en lang raekke organisati­oner og foreninger. Men det er endnu uklart, i hvilket omfang prinsen kan passe dem, efter han har fået konstatere­t demens.

Hos Røde Kors, hvor prins Henrik har vaeret engageret Prins Henrik er protektor for hele 67 foreninger, organisati­oner, klubber og forbund og har derudover også en lang raekke andre tillidshve­rv. Det er endnu uvist, om sygdommen saetter en stopper for engagement­et. stort set siden, han kom til Danmark, ved man endnu ikke, om den 83-årige prins vil fortsaette som protektor, efter han har fået den alvorlige diagnose.

– Vi har ikke hørt noget fra kongehuset. Det er for tidligt at sige noget om hans fremtid her, siger generalsek­retaeren i Røde Kors, Anders Ladekarl, til Ekstra Bladet.

– Men vi håber, at han har det så godt, at han kan fortsaette, for vi har vaeret rigtig

Vi har ikke hørt noget fra kongehuset. Det er for tidligt at sige noget om hans fremtid her

glade for at arbejde sammen med prinsen.

Isaer for de 33.000 frivillige i Røde Kors har prins Henrik gjort en stor forskel. Prinsesse Marie var i fuld uniform, da hun i går var til jubilaeum hos Beredskabs­styrelsen.

– Når han har vaeret rundt i landet, har han ofte benyttet lejlighede­n til at komme ind og hilse på de frivillige.

– Det er en kaempe anerkendel­se af deres arbejde. Man ranker lige ryggen, når man får respekt fra højeste sted i kongehuset, konstatere­r Anders Ladekarl.

Enestående oplevelser

Vesterbro Ungdomsgår­d har haft prins Henrik som protektor siden 1977.

– Vi har vaeret rigtig glade for, at han har vaeret tilknyttet igennem alle de her år, siger Jørgen Segall, naestforma­nd i Vesterbro Ungdomsgår­ds bestyrelse,

– Naeste år har vi 60 års-jubilaeum, og vi har tidligere på året sendt ham en indbydelse til vores store fejring i februar, og nu afventer vi selvfølgel­ig, hvad der sker, fortsaette­r han.

– Det har vaeret enestående gode oplevelser, når hen

tidligere har deltaget ved arrangemen­ter, så det er med stor beklagelse, at vi noterer os, hvad der nu er sket.

Et stort engagement

I alt er prins Henrik protektor for 67 foreninger, organisati­oner, klubber og forbund. Derudover er han involveret i en lang raekke andre foretagend­er som praesident, formand, aeresmedle­m og bestyrelse­smedlem.

Det dér, det skal vi ikke opleve igen. Nu er det nok

 ?? FOTO: NIELS HENRIK DAM/HER OG NU ?? Efter diagnosen
FOTO: NIELS HENRIK DAM/HER OG NU Efter diagnosen
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark