Ekstra Bladet

Udvisning af sigøjnerbo­ss

-

Sagen

Spørgsmåle­t om hvorvidt Gimi Levakovic skulle udvises efter sin dom nr. 23 i Danmark, blev bragt helt til Højesteret.

Derfor var den speciel

– Jeg havde den kun i Højesteret, og det, der undrede mig, var, at der var en dissens (uenighed, red.) i landsrette­n. At der var nogen, der ville udvise ham. Jeg har rigtig mange afgørelser, som ikke er trykt, som jeg gerne ville kunne bruge og vise, hvordan det her rent faktisk forstås.

– Det er også derfor, jeg sagde ja med det samme, da han henvendte sig. Man var på vej til at begå et justitsmor­d ved at smide ham ud. Det kan godt vaere, at folk har en holdning til ham på et personligt plan, men jeg forholder mig til juraen i det. Og der var gået politik i den.

Strategien

– Jeg skulle fastslå, at tilknytnin­gen til Danmark og familieliv­et vejede tungere end de kriminelle forhold. Det skete via en sammenlign­elig højesteret­safgørelse.

Det fik sagen til at tippe mod frifindels­e

– Jeg vidste godt, at jeg ikke kunne vende folkestemn­ingen mod ham, så det var vigtigt, at jeg fik ham lukket ned i forhold til at tale med pressen.

– Jeg fandt en afgørelse med en tyrkisk mand, der havde 26 domme i Danmark og sammenlagt havde siddet flere år i faengsel end Levakovic, hvor Højesteret afviste udvisning 7-0. Han talte tyrkisk, men Levakovic talte ikke kroatisk. Han var ikke EU-borger modsat Levakovic. Jeg lavede et sammenlign­ings-skema over de to sager, som jeg byggede min procedure op omkring.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Gimi Levakovic fik lov til at blive i Danmark.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Gimi Levakovic fik lov til at blive i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark