Ekstra Bladet

SAGDE FARVEL Prins Henrik trodsede sygdom

I5

- Jukr@eb.dk

at have søgt tilflugt hos flere gange – ligesom mange andre.

Efter knap en times tid blev den blomsterkl­aedte, hvide kiste båret ud af kisten ind i regnen.

Forrest gik Zobels to unge sønner, Alexander og Nicolai, Allerede laenge før bisaettels­en gik i gang, var der masser af politifolk ved pladsen foran Sankt Pauls kirke.

– Det er, fordi der er så mange kendte og kongelige, lød forklaring­en fra indsatsled­eren til Ekstra Bladet. Og ganske rigtigt. Selv om det var ugen, hvor kongehuset meddelte, at prins Henrik lider af demens, holdt det – man fristes til at sige naturligvi­s – ikke den 83-årige prins fra at tage behørig afsked med Peter Zobel, der har vaeret hans naere ven og jagtkammer­at i mange år.

Henrik ankom i Krone 9 sammen med den saerlige hjaelper, kongehuset har ansat, og blev straks mødt af rigmanden Fritz Schur og praesten Kathrine Lilleør.

Kronprins Frederik fulgte umiddelbar­t efter og skyndte sig ud for at hilse på sin far.

– Ça va? blev der spurgt på fransk, inden far og søn kindkyssed­e og fulgtes ind i kirken sammen med prins Gustav fra Berleburg og hans forlovede, Carina Axelsson.

Også prinsesse Benedikte og hendes datter prinsesse Alexandra kastede lidt kongelig glans over bisaettels­en.

Efter kirken var den kongelige familie i første parket til at tage afsked med kisten, og Henrik havde overskud til at trøste Peter Zobels ekskone Henriette Zobel, der havde bevaret et taet forhold til sin eksmand til det sidste. efterfulgt af Rigmors mand, Jesper Ravn.

Familien samlede sig på pladsen foran kirken med de kongelige, mange med våde øjne, og da rustvognen kørte bort, brød Henriette Zobel sammen.

– Det var en meget smuk bisaettels­e. Jeg er lidt ked af det lige nu, så jeg har ikke så meget at sige, men tak, fordi I kom, lød det venligt fra en tydelig berørt Henriette Zobel, der tidligere har fortalt til Ekstra Bladet, at Peter – på trods af at parret havde vaeret skilt to gange og senest i 13 år – var hendes livs kaerlighed.

Efter bisaettels­en var der gravøl på Lumskebugt­en for hele følget.

 ??  ??
 ??  ?? Prins Henrik lagde en trøstende arm om skulderen på en staerkt påvirket Henriette Zobel.
Prins Henrik lagde en trøstende arm om skulderen på en staerkt påvirket Henriette Zobel.
 ??  ?? En knuget Bent Fabricius-Bjerre.
En knuget Bent Fabricius-Bjerre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark