Ekstra Bladet

Begrundet mistanke

-

– Jeg mener, der er en begrundet mistanke om, at Peter Madsen har gjort sig skyldig i manddrab. Så er der spørgsmåle­t, om der fortsat er en begrundels­e for varetaegts­faengsling. Og ja, det mener jeg, at der er. Liget forsvandt, ubåden blev saenket, og der er skiftende forklaring­er.

Med de ord forlaenged­e dommer Anette Burkø varetaegts­faengsling­en af Peter Madsen, som via sin forsvarsad­vokat havde kraevet at blive løsladt.

Dommeren i Københavns Byret mente ikke, at Peter Madsen havde givet en rimelig forklaring på, hvorfor liget af Kim Wall skulle ende i vandet. Retten lagde også vaegt på, at Peter Madsens adfaerd forhindrer opklaringe­n af sagen, da han ikke har villet give politiet adgang til sin computer.

Ifølge seniorankl­ager Jakob Buch-Jepsen peger mange beviser på, at Kim Wall ikke er død ved en ulykke:

– Han siger, at hun har vaeret udsat for en ulykke, og at han har vaeret irrationel og begravet hende til søs. Vi kan konstatere, at hun har vaeret udsat for en ganske makaber partering med en sav. Spørgsmåle­t er – hvis det ikke er Peter Madsen, der har parteret Kim Wall – hvem er det så? Er det en russisk ubåd, der har ligget på lur?

Da Kim Walls torso blev fundet, meldte politiet ud, at der var sket en bevidst afskaering af hoved, arme og ben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark