Ekstra Bladet

Deidre: Han kan blive lidt Anders And-agtig

-

Når Peter Madsen begynder at diskutere med anklageren og bliver irritabel under et retsmøde, er det ifølge hans veninde Deidre King, fordi han har svaert ved at begå sig i miljøer, han ikke kender.

– Hvis han ikke får sin vilje, bliver han lidt Anders And-agtig og råber og skriger. Det, synes jeg, er enormt sødt, hjerteligt og kaerligt.

Det er synd

Men i denne her situation virker det måske, som om han er psykisk ustabil. Jeg kan godt se, hvordan det i et andet lys får en helt anden farve. Det synes jeg er synd. Der skal man have en dybere forståelse af Peter, siger Deidre King.

Hun deltog i grundlovsf­orhøret af sin ven 12. august, men fulgte daekningen af retsmødet tirsdag via medierne.

Lagde sig til at sove

Her forklarede Peter Madsen bl.a., at han, da Kim Wall var død, lagde sig til at sove i stedet for at tilkalde hjaelp:

– Jeg ved, at den verden, jeg eksisterer i, der er mit et og alt, det går samme sted hen som Kim. Jeg er i en suicidal psykose. Jeg har ikke planer om mere end at sejle hen og saenke Nautilus. Raket-Madsen afgår ved døden 10. august om aftenen.

Deidre King har forståelse for, at folk, som ikke kender Peter Madsen, kan blive stødt af den slags udtalelser og handlinger:

– Hvis man ikke kender ham, føler man, det er dybt anstødelig­t. Jeg snakkede med politiet i dag (onsdag, red.) og sagde til dem: ’Prøv at høre her, I forstår jo ikke hans retorik. I forstår ikke hans reaktionsm­ønstre’. King siger, at hun ikke endnu har vaeret inde til en egentlig afhøring.

Militaer retorik

– Peter har aldrig vaeret i sådan en situation før. Han er ikke et kriminelt menneske, han taenker ikke sådan. Han ved ikke, at han virker anstødelig på folk. Det forstår han ikke. – Man skal have en dybere forståelse for Peter, siger hans elskerinde.

Deidre King refererer bl.a. til hans forklaring på, hvorfor han ikke tilkaldte hjaelp, da Kim Wall var død, men i stedet ’begravede hende til søs’.

– Folk forstår ikke, at det er en del af hans personligh­ed. Det gør ham ikke til ond. Det gør ham til meget speciel.

Deidre King fortaeller, at hendes mangeårige ven ofte bruger en militaer retorik, som kan undre uindviede:

– Når du kører bil med ham, så siger han: ’Prepare for right turn. Engaging right turn.’ Han giver kommandoer under hele køreturen og kan godt lide at sammenlign­e situatione­r med et eller andet slag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark