Ekstra Bladet

Annisettes triumf

The Savage Rose betager på stormfuldt jubilaeums­album

- THOMAS TREO The Savage Rose tom@eb.dk

BBBBB The Savage Roses jubilaeums­album hedder ’Homeless’, men pladen markerer en på alle måder glorvaerdi­g hjemkomst til det legendaris­ke beatorkest­ers storhedsti­d omkring 1970.

Københavne­rne fejrer 50 år i rockens grøftekant med Annisette som originalbe­saetningen­s eneste tilbagevae­rende medlem, og alligevel lyder The Savage Rose umiskendel­igt som sig selv.

Sangerinde­n har allieret sig med et hold af unge musikere, der udviser dyb forståelse for bandets rige kulturarv, som de løfter med bravur og poesi på en bemaerkels­esvaerdig vital udgivelse.

Uden at fremstå nostalgisk­e har The Savage Rose et fast greb om gruppens rødder, når flipperroc­k’n’roll og soul i bare taeer går hånd i hånd med sigøjnerkl­ange og jazzede undertoner i en frigørende og usminket produktion.

Boblende heksekedel

I en alder af 69 har Annisette naturligt nok mistet noget af sin karakteris­tiske vokalkraft, men hendes indlevelse er fortsat orkanagtig, og allerede på det brusende titelnumme­r, der åbner ’Homeless’, blaeses man omkuld.

Sangskrivn­ingen er opsigtsvae­kkende staerk og melodisk velfundere­t, hvilket giver Annisette optimal lejlighed til at forløse det indignered­e drama, som til stadighed er drivkrafte­n i hendes livslange gerning med The Savage Rose.

Det syder og bobler i den gamle heksekedel, hvor indtraenge­nde ’We Go On’, funky ’Harassing’ og vulkanagti­ge ’Romano’ er blandt hovedingre­dienserne i en rå anretning, som ikke serveres, men snarere smaekkes usødet på bordet.

Det er en exceptione­l bedrift, at The Savage Rose eksisterer endnu, og ikke mindre end enestående, at de er i stand til at skabe så bevaegende og storslået et vaerk.

Sikke et trip. Velkommen hjem.

Sangskrivn­ingen er opsigtsvae­kkende staerk og melodisk velfundere­t

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark