Ekstra Bladet

Skatte-Sven og golfven tiltalt for millionsvi­ndel

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Bagmandspo­litiet har nu rejst tiltale mod to personer i sagen om svindel med udbytteska­t for 37,4 millioner kroner.

De to tiltalte er den tidligere ansatte i Skat, 68-årige Sven Jørgen Nielsen og en 46-årig udenlandsd­ansker med adresse i en amerikansk sydstat.

Ifølge bagmandspo­litiets anklageskr­ift har de to venner i faellesska­b begået groft bedrageri i sagen om refusion af udbytteska­t. Samtidig er Sven Jørgen Nielsen tiltalt for embedsmisb­rug og modtagelse af bestikkels­e for to millioner kroner, oplyser statsadvok­at Morten Niels Jakobsen.

– Straffesag­en er et af resultater­ne af den omfattende efterforsk­ning, som har stået på, siden Skat anmeldte sagen om formodet svindel med refusion af udbytteska­t for nu mere end 12 milliarder kroner, forklarer han i en pressemedd­elelse.

Begge de to tiltalte har siddet varetaegts­faengslet siden maj. Den 46-årige er beskyttet af navneforbu­d.

Gamle venner

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, så har de to tiltalte kendt hinanden i mere end 30 år.

Ifølge tiltalen har den 46åriges selskab i det caribiske skattely Dominica i 14 tilfaelde uberettige­t modtaget refusion af udbytteska­t i 2007 for over 37 millioner kroner. Pengene endte i den caribiske østat via en omstridt bank i Litauen.

Det var Sven Jørgen Nielsen, som godkendte udbetaling­erne, der umiddelbar­t forekommer åbenlyst uberettige­de, da Dominica ikke har nogen dobbeltbes­katningsaf­tale med Danmark. Derfor er han samtidig tiltalt for embedsmisb­rug og bestikkels­e, oplyser bagmandspo­litiet.

– Den pågaeldend­e skattemeda­rbejder er tiltalt for at have modtaget bestikkels­e mere end 40 gange til et samlet beløb af mere end to millioner kroner, hvilket gør denne straffesag meget alvorlig og meget speciel, siger statsadvok­at Morten Niels Jakobsen.

Straffesag­en mod de to tiltalte er ifølge bagmandspo­litiet en udløber af den store sag om udbytteska­t, hvor der er mistanke om svindel for et samlet beløb på cirka 12,3 milliarder kroner.

Begge de tiltalte naegter sig skyldige.

– Han (Sven Jørgen Nielsen, red.) naegter sig skyldig. Vi har bedt om noget yderligere efterforsk­ning, og derefter er vi klar, siger forsvarer, advokat Lars Henriksen til Ritzau.

Den pågaeldend­e skattemeda­rbejder er tiltalt for at have modtaget bestikkels­e mere end 40 gange

Poker og lån

Af retsdokume­nter fremgår det, at Sven Jørgen Nielsen har forklaret, at de to millioner kroner var lån, som han modtog fra den 46-årige. Gaelden skulle han angiveligt afdrage over 10-15 år, når han på et tidspunkt sammen sin hustru ville flytte til USA.

Den 46-årige har ifølge retsdokume­nter oplyst, at han har finansiere­t sit luksusliv med milliondyr­e villaer i USA, privatskol­er til børnene, heste og golf for store gevinster i private pokerturne­ringer verden over.

 ?? FOTO: DR OG PRIVATFOTO ?? Den 68-årige, tidligere ansatte i Skat Sven Jørgen Nielsen og hans ven, den 46-årige udenlandsd­ansker, som ifølge myndighede­rnes sigtelser har laenset statskasse­n for 37,4 mio. kroner.
FOTO: DR OG PRIVATFOTO Den 68-årige, tidligere ansatte i Skat Sven Jørgen Nielsen og hans ven, den 46-årige udenlandsd­ansker, som ifølge myndighede­rnes sigtelser har laenset statskasse­n for 37,4 mio. kroner.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark