Ekstra Bladet

Faelles front mod Volbeat

Seks danske medier vil boykotte det danske bands naeste koncert, hvis ikke Michael Poulsen og co. aendrer praksis

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD Skyder I ikke gråspurve med kanoner? – Hvad er jeres kommentar til brevet? rms@eb.dk

Volbeats frontmand Michael Poulsen har modtaget et åbent brev fra lidt mere end en håndfuld utilfredse danske mediechefe­r. Ekstra Bladet, BTMX, Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og metalsitet Devilution har offentligg­jort et åbent brev stilet til Volbeat, hvor det i utvetydige vendinger fremgår, at man fra dansk presses side ikke vil finde sig i, at udvalgte medier udelukkes fra store koncerter.

Brevet sluttes af med en musketered, hvor det slås fast, at Volbeat kommer til at leve uden koncertanm­eldelser fra de største danske medier, hvis de igen insisterer på at sortere kritiske medier fra.

– Anmeldervi­rksomhed i Danmark skal vaere fri og uafhaengig. Vi skal derfor understreg­e, at vi fremover forventer, at alle medier bliver behandlet ens. Enten bliver alle akkrediter­et, eller også får alle nej til akkrediter­ing. Hvis der imod forventnin­g igen bliver akkrediter­et selektivt, naeste gang Volbeat giver koncert, vil undertegne­de medier undlade at anmelde koncerten, står der i det åbne brev.

Dårligere vilkår

Baggrunden for den usaedvanli­ge skrivelse er, at to medier – Ekstra Bladet og metalsitet Devilution – ved Volbeats koncert i Parken i København lørdag 26. august blev naegtet akkrediter­ing.

Ekstra Bladets chefredakt­ør Karen Bro er en af de mediechefe­r, der har vaeret med-initiativt­ager til det åbne brev til Volbeat.

– Hvad vil du sige til dem, der mener, at Ekstra Bladet bare skal snuppe en tudekiks og selv betale for de koncertbil­letter, de har brug for?

– At der ikke er nogen her, der tuder, og at vi sagtens selv kan betale, hvilket vi også har gjort flere gange. Men hvis de medier, der anmelder kritisk, efterfølge­nde får dårligere arbejdsvil­kår med ringere mulighed for f.eks. at sende hjem til redaktione­rne, så kommer vi ud på en glidebane, hvor anmeldervi­rksomhed i dansk presse ikke er så fri og uafhaengig, som vi ønsker, den skal vaere, siger Karen Bro.

– Det kan virke som et ret drastisk skridt, at seks mediechefe­r i faelles front sender et åbent brev med et ultimatum.

– Jeg synes egentlig ikke, det er drastisk. Det er en helt nøgtern markering af et princip, som er vigtigt for en uafhaengig presse. At vi arbejder under samme vilkår, og at medier ikke bliver frasortere­t, bare fordi de er kritiske.

– Volbeat har ikke givet en begrundels­e på deres afslag på akkrediter­ing. Hvordan kan I vaere sikre på, at afslaget skyldes kritiske anmeldelse­r?

– Det er svaert at opfatte det på anden måde.

– Hvor almindelig­t er det, at danske medier på den her måde er nødt til at sende åbne breve til rockbands?

– Vi er ikke nødt til noget. Men det er er vigtigt at arbejde for, at dansk presses anmeldervi­rksomhed er fri og uafhaengig, siger Karen Bro.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med koncertarr­angøren Live Nations danske pr-manager, Heidi Degn.

– Live Nation har ingen reaktion. Vi har ingen kommentar til det overhovede­t. I skal have fat i bandet.

– Har Live Nation en holdning til en fri presse i Danmark?

– Live Nation har ingen kommentar, lyder det kortfattet fra Heidi Degn. kr. er en rumaensk lastbilcha­uffør idømt i bøde for i november 2016 at køre en anden chauffør ihjel på en holdeplads i Erritsø ved Fredericia.

Det er en helt nøgtern markering af et princip, som er vigtigt for en uafhaengig presse

 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ??
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark