Ekstra Bladet

V-profil stopper på Borgen

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Venstres uddannelse­sordfører Jakob Engel-Schmidt forlader Folketinge­t for at vende tilbage til et job som udviklings­direktør på handelssko­len Niels Brock.

– Jeg har fået en helt unik mulighed for at arbejde videre med nogle nye spaendende projekter på Niels Brock. Det er en af de svaereste beslutning­er at forlade Folketinge­t, men jeg føler, at tiden er inde til at prøve noget nyt, forklarer Jakob EngelSchmi­dt, der også stopper som byrådsmedl­em i Lyngby-Taarbaek.

– Man skal kun vaere på Christians­borg, hvis man ikke kan lade vaere, og jeg har på det seneste kunnet maerke, at noget andet trak i mig, siger Jakob Engel-Schmidt.

Erstattes af USA-ekspert

Trods den hårdtslåen­de debatstil lykkedes det aldrig Jakob Engel-Schmidt at blive valgt til Folketinge­t.

Han kom ind første gang i 2013, fordi partifaell­en Gitte Lillelund Bech trak sig fra politik.

Ved valget i 2015 blev han ikke genvalgt, men kom sidste år tilbage som suppleant for Morten Løkkegaard, der blev sendt til EU-Parlamente­t i forbindels­e med regeringsr­okaden efter fyringen af miljø- og fødevaremi­nister Eva Kjaer Hansen.

Det betød, at Jakob EngelSchmi­dt kunne vende tilbage til Folketinge­t. Han havde ellers fået job som udviklings­direktør på uddannelse­sinstituti­onen Niels Brock.

Dengang var Jakob EngelSchmi­dt ikke i tvivl om lysten til politik.

– Når landets statsminis­ter ringer og siger, at man er inviteret med på holdet, og han gerne ser, man er med på holdet, så siger man ikke nej, lød det dengang fra Jakob Engel-Schmidt.

Jakob Engel-Schmidt bliver i Venstres folketings­gruppe erstattet af TV2’s flittigt brugte USA-ekspert Mads Fuglede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark