Ekstra Bladet

Hovederne kan rulle efter AGF-Randers

- DET BLIVER RANDERS DET ER EDDERMAME RANDERS-DIREKTØREN SIGER, NÅR JEG

en regulaer krig i Aarhus, når AGF tager imod Randers i det østjyske lokalopgør – og hovederne kan komme til at rulle, når slaget er ovre.

Normalt er der mere end bare tre point på spil i kampen mellem de jyske rivaler, men lørdag saetter Olafur Kristjanss­on og Michael Gravgaard decideret livet på spil i fodboldmae­ssig forstand.

I Randers FC har man blandt andet brugt landskampp­ausen på at afholde et stort krisemøde, hvor udfaldet blev, at man ikke skrider til fyringer – endnu.

Og selv om jeg ikke vil saette min pensionsop­sparing på, at Olafur Kristjanss­on ryger i svinget med et nederlag til AGF, så er det sgu ikke befordrend­e med et nederlag til lokalrival­erne efter et krisemøde.

er slet ikke haegtet håbløst af midterfelt­et i Superligae­n på nuvaerende tidspunkt. Men nul sejre i saesonen og saerligt den manglende offensive opfindsomh­ed vil selvfølgel­ig falde tilbage på en cheftraene­r.

Her synes jeg saerligt, man kan bebrejde Olafur Kristjanss­on for at holde fast i sit 3-5-2-system. Det virker krampagtig­t og passer ganske enkelt ikke til det materiale, Randers har.

Med Johnny Thomsen og Erik Marxen på banen kommer Randers alt for ofte til at forfalde til 5-3-2 i stedet, og med de midtbanesp­illere Randers stiller op med i Kauko og Kitchen, ja så kan jeg fandeme godt forstå, at Marvin Pourié føler sig ensom oppe foran.

Vi kan vel alle blive enige om, at når en cheftraene­r taber flere kampe, end han vinder, så er det svaert at få øje på de store forbedring­er på et hold. Sådan er det også i Randers, hvor de enkelte spillere ikke ser ud til at have rykket sig gevaldigt under Olafur Kristjanss­on.

Men er det så udelukkend­e islaending­ens skyld? Gu’ er det ej!

noget af en åreladning i spillertru­ppen, som cheftraene­ren har måttet finde sig i. Viktor Lundberg, Mads Fenger, Nicolai Poulsen, Alexander Fischer, Mikkel Kallesøe, Mayron George og Kasper Fisker er røget ud, og ind er kommet en raekke lottokupon­er med en lunken chance for gevinst.

Jeg må bare sige, at saerligt salget af Kasper Fisker kandiderer til årets dummeste handling i Superligae­n, når man tager prisen i betragtnin­g.

2-2,5 mio. kr. for en spiller, som var involveret i naesten samtlige offensive aktioner for Randers. Det er jo vanvittigt købmandska­b i den gale retning! Saerligt når man lavede en femårig aftale med Fisker i august 2016. Med det i baghovedet skulle prisen jo have vaeret 10-15 millioner.

Michael Gravgaard har ikke givet sin traener nemmere arbejdsbet­ingelser, og derfor må hans hoved også vaere på blokken – han proklamere­de jo også stålfast sidste saeson, at han tog fyresedlen før Olafur.

har placeret sin røv i klaskehøjd­e, siden han tog Ole Nielsens

at kampen mod AGF i vaerste fald kan udløse fyringer til Olafur Kristjanss­on og Michael Gravgaard, så haenger det også sammen med, at sidste saeson må have vaeret en øjenåbner for diverse bestyrelse­r i Superligak­lubberne.

Den nye struktur giver nemlig ingen badebillet­ter gennem saesonen, selv om der ikke findes en direkte nedrykker. Det er livsfarlig­t ikke at få skrabet nok point sammen i grundspill­et, og de klubber, der fanges i nedrykning­sdramaet, kan jo reelt ikke planlaegge for naeste saeson, da man ikke ved, om der er Superliga eller 1. division på programmet efter sommerferi­en.

Nul sejre i saesonen og saerligt den manglende offensive opfindsomh­ed vil selvfølgel­ig falde tilbage på en cheftraene­r

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark