Ekstra Bladet

OLDBOYS GRAVER TILBA

I . LIGNER SIG SELV: Kampvaegte­n er praecis den samme som dengang, Thomas Gravesen på mystisk vis forsvandt fra landsholde­t – vejlensere­n var glad, men fik ikke scoret

-

Han forsvandt i en tåge af mystik efter en landskamp mod Island for 11 år siden. I aftes vendte Thomas Gravesen tilbage – til oldboyslan­dsholdet – uden at kaste nyt lys over noget som helst i Kerteminde. Men den 41-årige vejlenser ligner i dén grad sig selv, om end tempoet nok lige er faldet 20 procent siden.

Men kampvaegte­n er praecis den samme: Runde 85 velproport­ionerede kilo – og frisuren har heller ikke taget skade…

Kerteminde Boldklub fylder 90, og eftersom Richard Møller Nielsen i årevis boede i Amanda-staden med fornuftig udsigt over Storebaelt, ønskede klubben også at aere bysbarnet i forbindels­e med de 25 år, der er gået siden triumfen i Göteborg.

At det så lige blev en krans, anfører Stig Tøfting overrakte Tommy Møller Nielsen er så en helt anden historie…

Men dagens i saerklasse vigtigste clou var selvfølgel­ig Thomas Gravesens comeback til fodbold og tjeneste i rødt og hvidt på en dag, da spilletrøj­erne var fint pyntet med et Per Kjaerbye-portraet på fronten – et foto taget to timer før EM-finalen dengang og i øvrigt det samme, der ses på halen af et Norwegian-fly.

Braendte tre chancer

De gamle landsholds­spillere vandt 10-0 efter 6-0 ved pausen, og det bekymrede vist de faerreste af de lokale koryfaeer, der stillede med et hold i aldersgrup­pen 34 til ca. 67.

Selv på oldboys-mandskaber er der naturligvi­s en vis hakkeorden, så Thomas Gravesen blomstrede på baenken til 20 minutter før slut, inden han til paent bifald blev klappet ind på banen i stedet for Jan Michaelsen.

– Det var dejligt, det var det i hvert fald. Det var et fint arrangemen­t, det et var et godt formål, og det var dejlig at se så mange, der var kommet frem. Og banen var jo helt fantastisk, selv om det havde regnet helt vildt. Det var dejligt, det var det helt sikkert, sagde en travlt beskaeftig­et Thomas Gravsen umiddelbar­t efter sin debut.

Hvis vi skal vaere grove, kan vi sige, han braendte tre store chancer. Man kan også vaelge at sige, at Lars Høgh, der skiftede hold i pausen, stadig er hurtigt som en laekat og både fik fistet et hovedstød over stangen, pareret endnu et og senere dykkede dybt og nappede et ellers veludført frispark fra den gamle dødbold-specialist.

– Lars Høgh er vel taet på at vaere en irriterend­e målmand?

– Jo, jeg skulle have scoret to mål – eller tre, men Lars Høgh havde åbenbart husket handskerne i dag. Det er lang tid siden, jeg har fået lov at spille på graes, og vi ved jo alle sammen, at Lars er en dygtig målmand. Det har han altid vaeret. Men jeg skulle have scoret, det skal jeg da gerne indrømme – mellem os to, siger Thomas Gravesen, mens børn og foraeldre flokkes om den genopstand­ne stjerne.

Han har traenet i Vejle, hvor han har spillet med nogle af de gamle drenge

– Spiller du fodbold overhovede­t?

– Men du har da ikke glemt det, kan man se! – Nej, ikke endnu, haha. Må jeg få et billede med dig, spørger en knaegt høfligt på klingende nordfynsk. Og Gravesen kan stadig kunsten at smile enormt bredt:

– Ja, det må du i hvert fald. Hvis jeg må få et med dig!

Genforenet med Tøffe

Det var jo naesten rørende at se de to gamle venner og slagsbrødr­e, udsmider-typerne Tøffe og Graver i aktion igen på samme hold. De har bevaret kontakten gennem alle årene.

– Det var jo naesten lige som i gamle dage – måske bare med lidt faerre tackling fra os begge, men vi så j hvor koncentrer­et han va når han fik aflevering­ern og hans kontroller­ede inde side var jo snorlige, siger e traet Stig Tøfting.

Jo, jeg skulle have scoret to mål – eller tre, men Lars Høgh havde åbenbart husket handskerne i dag

– Thomas lignede jo såda en ung, kåd hingst, der b ver sendt på graes den førs forårsdag. Han var jo run over hele banen og var he vild efter at score et mål, o han har faktisk lige brokk sig ad helvede til over fo Lars Høgh, fordi han napp de de par chancer, han ha de, afslører anføreren.

– Han sagde, han skul vaere i form, og det tog åbenbart ti år. Han er i for nu, skal jeg hilse at sige, fo hans kampvaegt er praec den samme som dengan han spillede på A-landsho det. Han har gjort noget ve det, og det kunne jo vaere,

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Thomas Gravesen er stadig farlig og havde flere forsøg på mål, men han braendte sine muligheder.
FOTO: PER RASMUSSEN Thomas Gravesen er stadig farlig og havde flere forsøg på mål, men han braendte sine muligheder.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark